Кубок світу з велоспорту на треку: фурор українських спортсменів

28 лютого 2017, 10:56
Власник сторінки
0
25
 Кубок світу з велоспорту на треку: фурор українських спортсменів

Українські спортсмени взяли дві медалі на останньому етапі Кубку світу з велоспорту на треку, що завершився 27 лютого в США, та перемогу за очками в різних дисциплінах за результатами всіх 4-х етапів.

Чемпіонка Європи в кейріні Любов Басова стала переможницею Кубку світу в жіночому кейріні, набравши після чотирьох етапів 1325 очок і випередивши бельгійку Нікі Дегренделе (1225) і китаянку Лілі Лю (1090). У першій п'ятірці опинилась також росіянка Тетяна Кісельова з 1020 очками і німкеня Крістіна Фогель з 1000 очок.

 

Але це не єдина перемога Басової: на останньому етапі Кубку світу з велоспорту на треку, який завершився в Каліфорнії (США), українська спортсменка взяла срібну медаль у дисципліні «спринт». Золото виборола німкеня Крістіна Фогель, а бронзу – росіянка Анастасія Войнова. При цьому переможцею Кубку світу з жіночого «спринту» після чотирьох етапів стала харків’янка Олена Старікова, обійшовши іспанку Таню Кальво Барберо і німкеню Крістіну Фогель.

 

Українська спортсменка Тетяна Клімченко здобула золото в дисципліні «скретч» на етапі Кубку світу в Лос-Анджелесі і друге місце в світовому рейтингу Кубку за очками після чотирьох етапів.

 

За результатами чотирьох етапів Кубку світу з велоспорту на треку український трековик Андрій Винокуровпереміг у чоловічому спринті, набравши 1525 очок,  обійшовши поляка Каміла Кучинського з 1475 очками і росіянина Павла Якушевського з 1260 очками. Крім того, за результатами Кубку світу Андрій Винокуров увійшов у трійку найкращих в у дисципліні «кейрін».

 

Кубок світу з велоспорту на треку дозволяє спортсменам відібратися на Чемпіонат світу, який пройде в Гонконзі 12-16 квітня 2017 року.

 

«Українським спортсменам Любові Басовій, Олені Стариковій та Андрію Вінокурову вдалося здобути Кубок світу з велоспорту на треку, і це є найкраще свідчення конкурентноспроможності Українського велоспорту. Після цього профільному Міністерству лишається тільки належно оцінити пріоритетність велосипедного спорту,  київській владі побажати скоріше відновити славетний велотрек у Києві, а нам всім зробити все, щоб  побудувати нові велотреки в Київській та Кіровоградській областях, як і було домовлено з керівництвом обласних рад», - прокоментував досягнення українських велосипедистів Олександр Башенко, Президент Федерації велоспорту України. Як повідомлялось, на території центру олімпійської підготовки в Білій Церкві Київської області планується побудувати перший в Україні модульний критий велотрек.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: велоспорт,США,Украина-США,победа,медали,велотрек,велогонка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.