Результат чемпіонату світу по жиму штанги лежачи

12 грудня 2016, 11:45
Власник сторінки
журналист
0
121
Результат чемпіонату світу по жиму штанги лежачи

На організованому чемпіонаті в Анталії, Україна, з 11 медалями, посіла перше місце, Туреччина отримавши по 3 медалі від чоловічої та жіночої команд, посіла друге місце.

Наші параолімпійці продовжують нас дивувати. Неймовірна сила у їхніх руках.

Чемпіонат світу по жиму штанги лежачи для людей, з пошкодженим зором був проведений в районі Антальї в містечку Аланья. У змаганнях взяли участь спортсмени з Туреччини, України та Чехії. Захід відбувався на території готелю Eftalia Aqua Resort.

У ваговій категорії 90 кг громадянин Чехії Бігарі Мартін побив світовий рекорд, піднявши 176 кг; у ваговій категорії 67,5 кг українець Юрій Романюк змінив світовий рекорд з 142,5 до 152,5 кг.

Серед жінок у ваговій категорії 52 кг Чайковська Ольга підняла 66,5 кг; в категорії 56 кг Козирєва Василіса — 70 кг; в категорії 60 кг Галинська Галина — 57,5 кг; в категорії 67,5 кг Циздин Уляна підняла 65 кг. Спортсменки, піднявши таку вагу побили світовий рекорд.
На чемпіонаті 5 спортсменів та 6 спотрсменок з України завоювали золото, загалом Україна з 11 золотими медалями посіла перше командне місце.

Туреччина, взявши 3 медалі серед жінок та 3 медалі серед чоловіків, загалом отримавши 6 золотих медалей посіла друге місце.

Чеську Республіку представляв тільки 1 спортсмен, який завоювавши золоту медаль, вивів країну на третє місце.

У ваговій категорії 48 кг серед жінок турчанка Мерве Акбулут, у ваговій категорії 82,5 кг — Бірджан Шімшек, у ваговій категорі 90 кг — Бусе Кара взяли першість. Серед чоловіків у ваговій категорії 56 кг — Сергат Ус, 125 кг — Еркан Озтюрк завоювали золоті медалі. Проведення олімпіади планувалось два дні. Проте, через невелику кількість учасників змагання пройшли за 1 день.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.