Здоров'я - це завжди твій вибір!

04 травня 2014, 17:38
Власник сторінки
0
1144

Важливо не лише популяризувати здоровий спосіб життя та спорт, а і самостійно забезпечувати умови для його розвитку

Сьогодні на спортивному майданчику однієї зі шкіл Печерську мені довелося спостерігати наступну картину: три хлопчаки років 14-ти з цигарками та пивом відпочивають на лавці, спостерігаючи за футбольною грою своїх однолітків. Ця картина була настільки контрастною, що вирішив поділитися своїми думками стосовно побаченого. Хлопці всі між собою знайомі, але одні грають у захопливу гру на свіжому повітрі, а інші вже почали "програвати" своє здоров'я та майбутнє. 
Одна з головних проблем нашого району, з якою я борюся вже декілька років поспіль, -забезпечення спортивного дозвілля молоді. Печерськ - найбільш престижний район Києва, але возночас він має надзвичайно мало обладнаних гральних та спортивних майданчиків. Привчати до здорового способу життя дітей краще змалку. Ми повинні чудово розуміти, що діти в першу чергу намагаються наслідувати дорослих.Тому лише в наших силах зробити так, аби діти бачили винятково достойний приклад, що здатний надихнути  їх на власні зважені вчинки. 
Я, як президент фонду "Молодь, спорт" та  як небайдужа до соціальних проблем свого району людина, не можу залишатися осторонь цієї проблеми. Перед нами стоїть не легке, але цілком реальне з огляду виконання завдання: популяризовувати здоровий спосіб життя серед дітей та молоді, обладнувати місця спортивної рекреації, залучати батьків та вчителів до цієї ініціативи. Не варто змушувати дітей. Хай вони побачать, як хтось із сусіднього під'їзду тренується у дворі, виграє золоті медалі на змаганнях, або пробігає марафон. Після цього їх думка та пріорітети почнуть змінюватись. Біда в тому, що зараз можна знайти цигарки та пиво у кожному магазині, а от побачити спортивний майданчик у кожному дворі - ні. Та я впевнений, що на моїй відповідальності, а головне - у моїх силах це змінити!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: Спорт,Київ,печерськ,діти,здоров'я
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.