КАРМА І ГРОШІ

16 жовтня 2017, 20:07
Власник сторінки
Духовний Учитель
0
161

Розумним на замітку

     Про гроші думає кожна людина, тому що кожній людині потрібно платити за житло, освіту, медицину, одяг, продукти харчування, дозвілля тощо. Багато хто мріє стати багатим, а багаті мріють зберегти та примножити своє багатство.

     З часів переходу первинного натурального господарства до розвиненого виробництва, гроші людям стали необхідні для життя. За часів натурального виробництва життя будувалося на бартерних стосунках. Люди міняли м'ясо на рибу, вироби з дерева – на шкіру, хутро, працю – на їжу. В давні часи взаємостосунки між людьми були дуже простими.

     Але з появою капіталістичної системи з її розширеним виробництвом товарів, банків, страхових компаній, життя стало набагато складнішим. Поступово людей почала все більше і більше охоплювати всепоглинаюча жадоба до споживацтва.

     Сьогодні ми живемо в епоху, коли жадібність більше не вважається «смертним гріхом». Ми витрачаємо значну частину часу і життєвої енергії на придбання речей, котрі абсолютно не потрібні для нашого благополуччя. Сучасна людина повинна вчитися на прикладах античності, коли люди не відали, що таке тотальне споживацтво. Але у нинішній час те, чим задовольнялися древні, сучасній людині здається бідністю.

     Розширений спосіб виробництва породив комерцію, купців, посередників, торговців. І їм, щоб заробляти на торгівлі знадобився відповідний еквівалент. Таким еквівалентом стали гроші, які виявилися величезним випробуванням для подальшого духовного розвитку людства. Більшість релігій вважає, що в матеріальному світі бути духовним дуже важко. Але світ, у якому ми живемо, завжди був і залишиться матеріальним світом, змінюються лише матеріальні умови життя та ставлення до них самих людей. Не матеріалізм впливає на духовність, а ставлення людини до матеріальних цінностей.

     З одного боку гроші породжують жадібність, заздрість, нервові зриви, розлучення, серцеві захворювання, нездорову конкуренцію, корупцію. З іншого – занижену самооцінку і відчай. Люди, у яких мало грошей, залежать від тих, у кого їх багато. Тому й не дивно, що гроші вважаються джерелом усіх бід.

     І все ж неправильно було б вважати, що людина повинна бути бідною, щоб бути духовною. Ніде у Святих Писаннях не вказується, що володіти багатством – гріх. Гріх в іншому: неправильно, тобто егоїстично розпоряджатися ним. Гроші, яким знайдено правильне, розумне використання, несуть людині свободу. Вони знімають стрес, психічну напругу, дискомфорт, коли їх достатньо, вони забезпечують людині комфортне помешкання, хорошу їжу, красивий одяг, освіту, медичну допомогу, приємний відпочинок та спокійну старість. Якщо людині не доводиться думати про гроші, вона може приділити більше уваги питанням духовності. А глибше проникаючи в тонкі матерії, вона починає розуміти Всесвітню гармонію, тісний взаємозв’язок усього з усім, кожного з кожним. Вона починає допомагати оточуючим та насолоджуватися спілкуванням з сім`єю, друзями, природою.

     Але гроші дають свободу лише у тому випадку, коли людина, котра володіє ними, достатньо розумна. Бо розумна людина може жити щасливо і з грошима, і без них. Саме у цьому і полягає справжня свобода, коли гроші не перетворюють людину на свого раба. Багато з тих, хто вважає, що гроші – це свобода і які духовно не підготовлені до багатства, насправді стають їхніми рабами. Такі люди можуть думати лише про те, щоб їх постійно заробляти усе більше й більше, рахувати, накопичувати без жодної достойної мети.

     Якщо у вас є гроші, в цьому немає нічого поганого, погане в іншому, коли людина не розуміє своєї кармічної відповідальності за володіння багатством. Закон Карми говорить: «Кожен отримує лише те, що заслужив і має розумно розпоряджатися ним». Якщо у вас є гроші, значить, ви заслужили право мати їх - або в нинішньому житті, або в попередніх. Якщо ваша карма добра, ви повинні допомагати суспільству у його гармонійному розвитку, а, якщо вона погана, ви ще більше повинні намагатися допомагати суспільству у його гармонійному розвитку, допомагати іншим людям, котрі потребують вашої допомоги, щоб спокутувати свою негативну карму та не перенести її в обтяженому вигляді в наступне життя.

     Кожен з нас має завжди пам’ятати, що в кожну хвилину свого життя він створює позитивну або негативну карму нинішнього і майбутнього.

     Та людина, яка залишається невдячною Творцю за те, що Він наділив її багатством, і використовує його лише в корисних, егоїстичних цілях, наражається у майбутньому житті народитися в бідності та зазнати усіх тих утисків, які за життя вона чинила іншим. Саме тому й написано: «Не збирай скарбів собі на землі, де міль поб`є й іржа поточить…».

     Окремі люди, наживаючи багатство незаконним шляхом, якого вони кармічно не заслужили, намагаються у такий спосіб забезпечити собі любов, здоров`я, безпеку і спокій. А навзамін отримують протилежне: ненависть, хвороби, постійну небезпеку і втрачений спокій. Справжню любов, здоров`я, безпеку і спокійну старість купити у світі неможливо, їх можна лише заслужити, створюючи добрими вчинками позитивну карму в усіх областях життя.

 

     Будьте обережні! Отримувати незароблені позитивною кармою гроші дуже небезпечно як у фізичному і ментальному, так і в кармічному сенсі. На таких людей на їхньому життєвому шляху постійно чатують невдачі, небезпеки, нещасні випадки, хвороби і навіть передчасна смерть. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.