КОРУПЦІЙНІ ОБОРУДКИ МОН чи ЧЕРГОВИЙ ШАТУН?!

30 серпня 2017, 21:04
Власник сторінки
юрист
0
372
КОРУПЦІЙНІ ОБОРУДКИ МОН чи ЧЕРГОВИЙ ШАТУН?!

В продовження матеріалу "Благими намірами устелена дорога в пекло"

http://blogs.korrespondent.net/blog/science/3879206/

Як уже зазначалося раніше, фахівці очолюваного мною Центру співпраці та підтримки міжнародних проектів, приймаючи участь у цьогорічному Єдиному фаховому вступному випробуванні зі спеціальності "Право" на програму магістра вищої юридичної освіти, встановили ряд оказій, які на їх думку є умисними діями посадових осіб Міністерства освіти і науки України спільно з Українським центром оцінювання якості освіти та громадянином Сергієм Мудруком, президентом Міжнародної громадської організації «Універсальна екзаменаційна мережа UENet» та ряду інших афілейованих структур з гучними назвами і нульовою суттю,  які діють на теренах країн СНД, у тому числі в Росії. Саме ця людина стоїть за тестуванням суддів до Верховного Суду, суддів загальних судів, а також сумнівною програмою тестування виконавчої служби. 

Дивна завзятість, якщо врахувати що сам Сергій Мудрук (на фото) не є юристом і ніколи не працював у правничій сфері, спеціалізуючись на тестуванні бухгалтерів, однак є найяскравішим лоббістом тестових технологій у гуманітарній та правничій сфері, зводячи на ні - необхідність професійних навичок, які неможливо об'єктивно виміряти та й взагалі встановити тестовим шляхом. Що ж буде далі? - Тести замість докторської дисертації? 
На думку пана Мудрука, його знань достатньо аби писати бруд та прирікатися з правниками у мережі Facebook щодо теми тестування, в якій апріорі людина з фахом знає більше, ніж аматор-громадський діяч, а так само займатися "на волонтерських засадах" тестуванням з права тих, хто щонайменше має освіту та досвід у цій сфері.
https://www.facebook.com/sergey.mudruk

Так от на запит громадської організації (хоч і з порушенням строків) отримали документи з Міністерства освіти і науки України.



По-перше. Міністерство протиправно віднесло інформацію щодо складення тестових питань до службової інформації, тобто до інформації з обмеженим доступом.
Може заяць з ведмедем на пні намалювали тести? - Дізнаємося пізніше.


По-друге. Надані документи свідчать про те, що робоча група, до складу якої входили представники організацій-виконавиць формування бази тестових завдань на 2017 рік, була завідомо упереджена і заздалегіть прекрасно знала хто саме буде виконувати завдання.

По-третє. Жодним чином не гарантовано, що приватні громадські організації не "розповсюдили" розроблені тестові завдання на комерційній основі "своїм", не лягли у основу методичних посібників, інших матеріалів з комерційною вигодою.

По-четвете. Міністерство спробувало прикрити оборудку тим, що залучило до розробки тестової бази з блоку "Іноземна мова" - Академію Служби Безпеки України, однак дана академія також здійснює підготовку юристів-магістрів, а отже є упередженою в даному питанні, крім того, незрозумілим є сам вибір закладу - розробника... чому Академія СБУ, а не Академія податкової чи прокуратури? Врешті-решт чому не Дипломатична академія МЗС, не Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Т.Г. Шевченка і чому не Національна академія державного управління при Президентові України?! Відповідь видається одна - МОН планував прикритися ім'ям академії СБУ від перевірок антикорупційних органів, у тому числі антикорупційного підрозділу Служби безпеки.

По-п'яте. Згідно з відповіддю МОН, наказ яким було реалізовано у 2016 році експериментальне тестування до магістратури зі спеціальності "Право" та затверджено програму вступних випробувань з блоків "Право" та "Загальнонавчальні правничі компетентності" не було подано на державну реєстрацію як нормативно-правовий акт, не було зареєстровано як наслідок Міністерством юстиції України, тобто такі програми не є обов'язковими для вступників, а отже їх введення грубо порушило права вступників на доступ до юридичної професії, зокрема до можливості в подальшому зайняти посаду судді, державного або приватного виконавця, професію нотаріуса та адвоката, тощо.
Це все свідчить про грубий та цинічний експеримент над громадянами України, які у протиправний спосіб обмежені у своїх правах.

Пані Гриневич! Ви знаєте про існуючу ситуацію чи ваші заступники реалізували дану аферу без вашого відома?

От уже 15 днів пройшло з моменту оприлюднення жахливого тестування згідно з яким окремі регіони отримали більше 50 % тих, хто не склав Єдине фахове вступне випробування (загалом 25 % по Україні тих, хто не склав і не зміг вступити на навчання навіть за комерційною формою навчання у приватних ВНЗ... оцінку вище 174 балів отримали не більше 5 % учасників, як не дивно більшість із них випускники ВНЗ, чиї представники були у робочих групах та фахових комісіях щодо тестування), а жодна посадова особа Міністерства освіти і науки України не прокоментувала причини такого результату внаслідок чого цілі державні Виші не змогли у цьому році набрати бодай 1 магстранта на спеціальність "Право".
Іде цілеспрямована політика залякування науковців-правників, які висловлюють своє справедливе засудження нефаховості тих, хто складав тести і тих, хто формально встановлював правильні відповіді, не давши оцінку належності тестів.

Ганьбою тестування стало те, що головний спеціаліст департаменту вищої освіти МОН, випускник НЮА ім. Ярослава Мудрого Олександр Пижов, який був на початку тестування секретарем робочої групи - прийняв участь у тестуванні та склав блок "Право" на 152 бали, а інші блоки з мінімальним балом. Що продемонструвало той факт, що навіть діючі досвідчені юристи - чиновники не здатні виконати тести, розроблені неметодично та ненауково, а так само в умовах 36-градусної спеки та неналежної організації тестування у пунктах, провина за що лежить на УЦОЯО.

Центр уже висловив свою юридичну підтримку тим вступникам, які оскаржать протиправність дій та рішень Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти.

Нажаль горе-реформатори, які підійшли до питання реформування вищої освіти у контексті власного збагачення, вчергове будуть ганьбити нашу прекрасну державу - Україну в Європейському суді з прав людини та перед міжнародною спільнотою, яка неодмінно буде проінформована про такі події, які є свідченням наступу на демократію в державі.

Центром буде продовжено висвітлення та антикорупційний моніторинг данної тематики, так само як і безоплатна правнича допомога постраждалим від свавілля УЦОЯО та МОН України, які привласнили виключну компетенцію Верховної Ради України щодо визначення державної політики у сфері вищої освіти та посягнули на автономоію ВНЗ.
ДАЛІ БУДЕ...
Конакти зі ЗМІ, міжнародними організаціями та потерпілими адресою: 38693141@mail.gov.ua (з поміткою в темі листа "ЗНО в магістратуру").

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: право,реформа,вступна кампанія,ЗНО,Європейська інтеграція,європейські цінності,Європейський Суд з прав людини,Міністерство освіти,корупція в Україні,корупційні схеми,корупція та шахрайство,Гриневич,зовнішнє тестування,Рада Європи,Українська освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.