Протиправні дії сільголови с.Агрономічного провокують зрив судового засідання

15 травня 2017, 21:19
Власник сторінки
3
63

Ми звертаємось до громадськості, ЗМІ, владних та правоохоронних органів бо переконані, що такі грубі порушення закону, які демонструє сільський орган місцевого самоврядування нівелюють нашу державу

Ми звертаємось до громадськості, ЗМІ, владних та правоохоронних органів бо переконані, що такі грубі порушення закону, які  демонструє сільський орган місцевого самоврядування нівелюють нашу державу, як правову та демократичну.Прикро, що вони відбуваються на нашій рідній Вінниччині, яка завжди славилися високими врожаями, науковими здобутками в аграрній сфері та якістю аграрної освіти. 

Спосіб, яким група зацікавлених чиновників та бізнесменів, анексували 500 га земель Аграрного Університету, по іншому ніж ЗЛОЧИННИЙ, не назвеш!      

 Група на чолі із сільським головою с. Агрономічне Олегом Шулікіним, взявши собі в допомогу ріелтерів, представників Вінницького осередку Аграрної партії, «фахівців» із переоформлення земель сільськогосподарського призначення під забудову, представників міської ради, намагаються довести, що начебто знайшли 500 гектарів землі, які нічийні. 

   Як можна, так цинічно обманювати депутатів сільської ради, жителів села, тримаючи в руках з 2015 року всі документи Міністерства АПК, Кабінету Міністрів, Акт прийому-передачі цілісного майнового комплексу дослідного господарства "Агрономічне" та три письмових звернення Аграрного Університету до сільського голови підписати межові знаки в ОНОВЛЕНІЙ документації - оголошувати землі комунальними!

Хочемо щоб нас почули ті, до кого ми звертаємось.  

Чи можемо ми підтримувати таку ідеологію діяльності сільської ради, коли до них звертається Університет чи будь який громадянин засвідчити межі своєї земельної ділянки, а чиновник сільради, прикинувши що ця ділянка і йому пригодиться, спочатку не підписує, потім оголошує що ця ділянка вже його???

  Цікаво, хто може повірити у таке у 21 столітті?  

  На жаль, це час,  коли наша земля стала товаром, ще до відкриття ринку землі. Все спродується і кожен ділок шукає, у кого б це ще відібрати, щоб поживитися. Саме таким ласим шматком стали сьогодні наші 500 гектарів дослідних земель.

Нівелюючи усі норми закону, не звертаючи уваги на неодноразові звернення до Агрономічної сільської ради Вінницького національного аграрного університету, 2 грудня 2016 року сільська рада прийняла незаконне рішення щодо оголошення державних земель комунальними, з наступною зміною цільового призначення із сільськогосподарських – у землі під забудову (вищий пілотаж неповаги до законів та Конституції України).

Навіть якщо послухати чутки сільського голови, які абсолютно не відповідають дійсності, що університет немає ніяких документів на землю, то як бути з безпосереднім власником – Міністерством освіти та науки України. Адже ст. 117 Земельного кодексу України  чітко говорить, що передача земельних ділянок державної власності у комунальну здійснюється за рішенням розпорядника, про що складається відповідний акт приймання-передачі такої земельної ділянки. Але ж такого документу про передачу землі Міністерством (як власником) до сільради не було!

Крім того, передача земельних ділянок державної власності у приватну власність або користування не відноситься відповідно до статті 122 Земельного кодексу України до повноважень Агрономічної сільської ради.

Натомість Вінницький національний аграрний університет має усі відповідні документи: акти та накази щодо прийому-передачі цілісного майнового комплексу та акт на право постійного землекористування.

Ще одну легенду розповсюджує злочинне рейдерське угрупування, що, начебто, при передачі Вінницького національного аграрного університету від МінАПК до сфери управління Міністерства освіти і науки, це було здійснено без земельних ділянок, то і тут легко і документально спростовуємо: відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2015 року № 87-р та акту приймання-передачі Вінницький національний аграрний університет, як цілісний майновий комплекс (разом із земельними ділянками), передано із сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України до сфери управління Міністерства освіти і науки України.

Отож, всі питання, навколо яких розповсюджував чутки сільський голова, зняті.

Але відкритими залишаються наші питання до сільського голови. Ми так і не отримали підтвердження його слів про те, що не всі селяни (наголошуємо саме на слові селяни, бо до тих, хто набудував маєтки в Агрономічному статус СЕЛЯНИНА не підходить) отримали земельні ділянки.  Відсутність такого списку свідчить лише про те, що цим питанням просто маніпулюють.

Якщо вірити словнику, то селяни, це люди, чиїм джерелом існування є праця на землі, зайнятість в фермерському господарстві; представники класу фермерів, або працівників, або власників невеликих господарств. Сільський голова ж вкладає у поняття селяни дещо іншу суть: для нього це всі, хто бажає купити за валюту земельну ділянку, навіть без прив’язки до місця проживання. Саме тому, на Генеральному плані забудови, що надав сільський голова, ми бачимо, що 500 га земель сільськогосподарського призначення, на яких сьогодні виробляються продукти харчування, злочинно переведені в 6800 земельних ділянок під забудову!!! То що відстоює угрупування на чолі із сільським головою: право на землю, чи право на її розпродаж і власну наживу???

Розуміючи, що всі надумані аргументи, розбиті вщент, сільський голова йде на новий незаконний крок – тиск на суд. По усьому селу майорять оголошення із закликами йти 16 травня до приміщення Вінницького районного суду, сподіваючись криками і погрозами схилити суддю до прийняття неправомірного рішення.

Все досить зрозуміло: сільський голова добре знає, що дії сільської ради під його керівництвом є незаконними, і у судді, а згодом і у правоохоронних органів виникне, як і у нас, багато питань до сільського голови. Тільки питання правоохоронних органів для нього матимуть вже дещо інші наслідки.

 Прес-служба ВНАУ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.