Омка - українська відповідь Lego

10 січня 2017, 10:30
Власник сторінки
1
171
Омка - українська відповідь Lego

Компанія з України випустила електронний конструктор для дітей від 7 років. В чому полягає унікальність іграшки читайте в даній публікації.

Сьогодні магазини пропонують сотні варіантів іграшок для дітлахів, однак далеко не кожна річ зможе дійсно порадувати малечу. Я вирішив поділитись власним досвідом і розповісти про досить цікавий набір від українського виробника.

Електронний конструктор під назвою Омка потрапив мені на очі випадково в одному із інтернет-магазинів з продажу смартфонів. Гарна коробка і привабливий опис підштовхнули мене на покупку, і ось вже через декілька днів після оформлення замовлення я випробовую конструктор на професійну придатність.

Перше, на що я звернув увагу - реквізити на коробці. Як виявилось, конструктор виготовлений компанією з України, що не може не радувати. Зараз важко пригадати, хто в нас займається випуском навчальних і корисних іграшок для найменших мешканців нашої країни.

Конструктор складається з великої кількості різноманітних елементів - починаючи зі світлодіодів і закінчуючи інструкцією з красивими ілюстраціями. Остання, до речі, є одним з найцікавіших компонентів Омки. Візуально привабливе оформлення, детальний опис кожного проекту і цікаві факти про електрику і елементи з набору. Над буклетом компанія "попотіла", за що їм велике дякую. Але щось я відхилився від теми.

Омка, це конструктор, за допомогою якого дитина може власними руками створити справжні електронні вироби без будь-якої пайки. Юному винахіднику достатньо взяти необхідні компоненти з набору, вставити їх в макетну плату і підключити блок з батарейками (ось батарейок в наборі не виявилось - невеликий недолік). Як це виглядає на практиці?

 Для прикладу я підкорив один з двадцяти проектів. Називається він "Світлофор" (забув підкреслити, що інструкція написана на українській мові). Щоб створити електронний пристрій, знадобляться клемник, 3 світлодіода, 3 резистора, провід перемичка, перемикач і блок з батарейками (потрібні 3 батарейки). Всі дії описані в інструкції, тому труднощів в ході експерименту не виникало.

Якщо зробити все правильно, вийде світлофор на макетній платі. Можна самостійно перемикати зелений, жовтий і червоний. Якщо не слідувати інструкції і, наприклад, вставити світлодіод в іншому порядку, все також буде працювати, але ДТП гарантована!

Таких проектів в Омці 20, але дитину ніхто не обмежує, тому вона може фантазувати і експериментувати. Грати в Омку весело і цікаво, але, звичайно, це думка дорослої людини.

Переваги набору:

·        приваблива інструкція;

·        цікаві проекти;

·        все на українській мові;

·        все безпечно (особисто перевірив).

Недоліки:

·        в наборі відсутні батарейки;

·        конструктор не призначений для дітей віком до 7 років (я вважаю, що під наглядом батьків і в 5 років можна збирати запропоновані електронні пристрої).

Доповнено:

Д


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.