Зміни до Податкового кодекса.

27 грудня 2016, 09:06
Власник сторінки
0
47

Зміни до Податкового кодекса..

Нещодавно зареєстровано проект Закону “Про внесення змін до Розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів”.

Законопроектом пропонуються наступні зміни :

1. У пункті 15 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового

кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 13-17, ст. 112): 1. Абзац перший викласти в такій редакції:

«Тимчасово, до 31 грудня 2020 року, встановити ставки акцизного податку на такі товари:».

2. Абзаци четвертий,  п'ятий та шостий виключити.

Автори зазначають : “Корінь проблеми усіх вищезгаданих проблем – саме неможливість імпортувати вживаний автомобіль за доступними ставками митних платежів, адже доведеним фактом є те, що вживані автомобілі в Україні – одні з найдорожчих в світі. Ціна на ідентичні моделі вживаних автомобілів в Україні і Європі можуть відрізнятися в кілька разів. Причиною цього є незбалансоване податкове навантаження на фоні високого попиту і низької купівельної спроможності, а також штучні обмеження на імпорт вживаних автомобілів. Саме тому потрібно не боротися із наслідками, а усувати причини.

Очікуваним результатом прийняття законопроекту буде формування

цивілізованого ринку вживаних автомобілів в Україні, приведення національного законодавства у відповідність до досвіду країн Європейського Союзу, з урахуванням усіх об’єктивних чинників та усуненням корупційних ризиків”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: податковий кодекс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.