Чи вважає Лілія Гриневич, що плагіатор найкраще проконтролює якість вищої освіти

08 травня 2016, 00:17
Власник сторінки
0
131

Вакантну посаду голови Національного агентства з забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) може очолити плагіатор Олександр Волосовець.

Як відомо, наразі посада голови Національного агентства з забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) є вакантною. Вимоги до людини, що може посісти таку важливу посаду, надзвичайно серйозні. Очолити НАЗЯВО може заступник директора Департаменту по роботі з персоналом, освіти і науки Міністерства охорони здоров’я України, завідувач кафедри педіатрії №2 Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Олександр Петрович Волосовець.  Але несподівано з’ясувалося, що в статті, яку він надрукував в 2015 р. у журналі «Патологія», був виявлений плагіат. У коментарях до новини одна з авторів цієї статті С. Врублевська та деякі відвідувачі  сайту висловилися щодо звернення до суду («Зло та наклепи повинні бути покараними»; «Я бы по данному обвинению подал в прокуратуру по факту чести и достоинства»). С. В. Врублевська не тільки заперечила факт плагіату, але й надіслала «Висновок спеціаліста №1210», який зробив О. І. Майстренко. У ньому говориться, що «факт плагіату документально не підтверджується». Наводимо повний текст цього висновку.http://false-science.ucoz.ua/news/dvi_ekspertizi_statti_profesora_volosovcja_1_plagiatu_nemae_2_sucilnij_plagiat/2016-05-07-23Тобто коли вже було відомо, що Міністерство освіти позбавляє фальшивих кандидатів і докторів наук цих наукових ступенів, він надрукував статтю з плагіатом. Автори та їхні прибічники заперечили факт плагіату, посилаючись на відповідну експертизу.Результати цієї та другої незалежної експертизи стосовно статті О. Волосовця та С. Врублевської, яка підтверджує фальсифікацію, викладено тут:http://false-science.ucoz.ua/news/dvi_ekspertizi_statti_profesora_volosovcja_1_plagiatu_nemae_2_sucilnij_plagiat/2016-05-07-23
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: образование,наука,плагиат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.