Помисли про Хрещення Русі

25 липня 2013, 14:28
Власник сторінки
0
415
Помисли про Хрещення Русі

За кілька днів будемо святкувати 1025 річницю Хрещення Русі!

За кілька днів будемо святкувати 1025 річницю Хрещення Русі! Так, не багато не мало, а тисячу років, ми, нащадки рівноапостольного князя Володимира, маємо змогу вірити православно, жити православно! Ми маємо неповторну культуру, основану на християнському православному ґрунті. Прийняття християнства раз і назавжди змінило хід історії. Сам князь про себе скаже: «Я був як лютий звір». Так себе характеризував і апостол Павел, до навернення до Христа.  І саме рішення - зробити Русь православну  - зробило Володимира святим. Рівним апостолам. Рівноапостольним.

Чого ще бракує нам? Що нам ще потрібно? Якого орієнтиру громадського визначення нам потрібно?! Є історія!

Як же ми можемо недооцінювати цей нетлінний скарб? Чому нам не вистачає часу для спілкування із Богом? Чому немає бажання пізнавати Господа, пустити його до себе в душу? Довірити Йому своє життя! Власне, довірити і потім вірити!

Бог дав людині право вибору. Ми вільні самі обирати на чиєму боці ми будемо. Князь Володимир у свій час зробив правильний вибір. А який вибір зробимо ми, кожен із нас?

Бог і Щастя – слова синоніми, я глибоко в цьому переконаний. Господь піклується про кожного із нас, він ніколи не забуває про нас, навіть коли ми відступаємо від нього. У кожного своя дорога до храму, але рано чи пізно ми зустрінемо Творця. Катастрофа лише в тому, щоб ця зустріч була не на Головному Суді, Суді Останньому! У цьому смисл буття людства!

Головна відмінність  християнства від інших релігій - «Як хочете, щоб з Вами поступали, поступайте так з іншими». Чи складно жити за цим правилом? Складно! Страшно! Є помилування! Але яка нагорода чекає на того, хто хоча б намагається так жити! Життя в статусі насельника Раю. Раю поза часом!

Християнські цінності – ось основа духовності українців. Ми маємо завжди пам’ятати духовні ідеали наших пращурів. Образ Святого Володимира – має бути еталоном і для громадських діячів, і для пересічних людей!

Сьогодні Україна обираючи своє майбутнє має пам’ятати, який вибір більше тисячі років зробив Святий  Князь Володимир. Він - володіє Миром, Він - Великий, Він - Князь і Він - Святий! Святість на всі віки!!!

Вибір подарованний нам Творцем через Князя Володимира у 988 році - християнство! Православ'я! Іншими словами, Воля Божа для слов'ян проявлена - жити, творити в Православні вірі! Наша задача - зберегти та передати це майбутнім поколінням! Адже Україна помре, якщо помре сім’я! Тож бережімо життя для Щастя в родині!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.