Чи буде голос лікарів коли-небудь почутий?

17 жовтня 2017, 16:25
Власник сторінки
Педіатр, лікарня ISIDA
0
41

Абсолютна байдужість МОЗу до долі українських лікарів продовжується.

З часу проведення протесту медиків під Верховною Радою вже пройшло більше місяця. Одна з причин, що змусила тисячі медиків до такого радикального кроку, були численні заборгованості по зарплаті.

Відповідно до наданої структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій інформації, незабезпеченість комунальних закладів охорони здоров’я фондом оплати праці з нарахуваннями на 2017 р. становить 2,8 млрд грн.

Після акції протесту, медикам пообіцяли, що вся заборгованість буде закритою до 1 жовтня. Очевидно, що такі заяви були зроблені через значний резонанс та неабиякий переляк, що протести медиків будуть продовжуватись. Але, по факту вийшло, що обіцянка як цяцянка – захотів дав, захотів – забрав.

27 вересня Уряд ухвалив розпорядження, яке за словами в.о. Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, мало б погасити всю заборгованість по зарплатам. Проте, сума, яка виділилась Урядом є доволі смішною, порівняно з цифрою загальних невиплат зарплат. На все про все, а також для фінансування програми по лікуванню лікування ниркової недостатності та діабету Уряд виділив аж 559,2 мільйони гривень. Цікаво, як також сумою вони планують покрити заборгованість по зарплатам майже в 3 млрд грн?

Збрехавши про абсолютне погашення заборгованості, МОЗ збрехав і про терміни. Бо зараз вже жовтень місяць, а кошти досі не надійшли в регіони. Ба більше, лише6 жовтня Уляна Супрун заявила, що бюджетний комітет погодив перерозподіл субвенції на виплату зарплат медикам.

Разом з тим, цих же медиків регулярно поливають брудом у Супрун, оскільки вони знайшли в собі мужність не мовчати про недоліки і деструктивний вплив мозівської псевдо-реформи.

Усіх, хто є прихильником іншого шляху справді реформування української медицини, а не знищення сьогодні класифікують як хабарників і прихильників старої системи.

Боюся, якщо й надалі голос лікарів не буде почутий, наступна акція не носитиме попереджувальний характер.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.