Вишукана корупція

12 жовтня 2017, 12:59
Власник сторінки
Правник
0
22

Під гаслом скорочення державних витрат в медицині МОЗ дофінансовує себе

Про заощадливий характер Уляни Супрун цього літа дізналася уся країна. Її наполегливість у скороченні ледь не всіх державних видатків на охорону здоров’я призвела до банкрутства державних лікарень, їх неспроможність забезпечити пацієнтів сироватками від тяжких хвороб і, що найгірше, смертей.

Згадайте лишень про епідемію ботулізму через недбальство МОЗу з ліквідацією СЕС. Ламати не будувати - ми це всі знаємо. Але в реформах, тим більше сфери охорони здоров’я так не можна. Тут кожна зекономлена чи вкрадена гривня може обернутися фатальним кінцем.

Усі публічні виступи Уляни Супрун наскрізь пронизані звітністю про зекономлені кошти, що свідчить про її технократичну натуру до мозку кісток. Можливо, це й не було б погано, якби не 1) криза, 2) зубожіле населення, 3) невгамовні апетити влади. За таких умов економія коштів на охороні здоров’я це просто аморальний крок, що б ви там не казали.

Ідея скорочення державних витрат в одній сфері передбачає їх вливання в іншу або принаймні погашення боргів в тій же. Що ми наразі бачимо в медицині? Кошти заощаджено (якщо вірити заявам в.о. міністра), борги не погашено (якщо вірити тисячам лікарів, які нещодавно виходили на страйк проти заборгованості). Виникає питання - куди пішли заощаджені кошти?

Звісно, відповідей може бути тисяча. Проте придивившись уважніше до активності міністерства можна все стає на свої місця.

Зокрема, прочитавши уважно перелік вакансій, які готовий працевлаштувати МОЗ, їхній оклад і премії сумніви відпадають автоматично. Різного типу піарники і чиновники за 50 тисяч гривень на місяць точно витягнуть сферу охорони здоров’я з кризи.

Сумно, але це нагадало слова Медвєдєва у Криму: “Грошей немає, але ви тримайтесь”. Тримаємось.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.