“Злочинний склад з обладнанням для онкохворих” трирічної давнини

10 жовтня 2017, 15:53
Власник сторінки
Лікар, Кардіохірург
0
26

На що ще піде МОЗ щоб дотиснути свою реформу?

Зволікання депутатів з голосуванням псевдо-реформи Супрун заставило очільницю міністерства поволі відкривати карти.

Зареєстровані у Верховній Раді ще на початку року скандальні законопроекти від МОЗу щодо зміни системи фінансування української медицини досі не були винесені на голосування в сесійну залу. Час іде, МОЗ б’є на сполох, що голосувати треба негайно проте, як можна побачити неозброєним оком, депутати не поспішають цього робити. Щоб бодай якось залишатися в медійному полі або, що називають, “на слуху” в пересічних громадян Уляна Супрун вдалася до брудних прийомів.

Так, сьогодні на сторінці в.о. Міністра охорони здоров’я Супрун з’явилася інформація про викриття “незаконного складу медичного обладнання” зробленого ніби-то попередньою владою і розслідуваного НАБУ.


“Це - запаковане радіологічне обладнання, яке вже щонайменше 3 роки мало б працювати в Охматдиті та рятувати життя онкохворих дітей”, - підписала відповідне фото Уляна Супрун.

Тільки “знайдене” обладнання саме в той момент, коли таку бажану самій виконувачці обов’язків міністра не хочуто голосувати в парламенті дуже вже нагадує відродження совісті у депутатів перед виборами. В цей час теж знаходиться усе загублене, вкрадене та ще й з бонусами - уява йде повністю в хід, коли треба досягнути бажаної політичної мети.

Те ж саме можемо спостерігати на прикладі Супрун. Тільки тут класичне спускання собак доповнюють апеляціями до вкрай болючих питань - життя і здоров’я дітей. Адже не варто бути слідчим, щоб усвідомлювати цінність такого розслідування. Більше того, публікуючи дану інформацію Уляна Супрун визнає і власну відповідальність за життя і здоров’я онкохворих дітей, які були позбавлені можливості пройти обстеження на “вкрадених” апаратах протягом останнього року поки вона керує міністерством.

Звісно, в умовах тотальної секретності, в яких зараз працює МОЗ складно стверджувати напевне чи уся ситуація є сфабрикованою чи склад знайшли раніше і притримали, щоб розіграти цю карту при нагоді. Проте очевидним залишається одне - таких співпадінь у політиці, тим паче українській не буває. Сподіваюся, наступні заходи, яких вживатиме МОЗ для тиску на нардепів і громадськість будуть менш кривавими.  


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.