Для своїх гроші завжди знайдуться

06 жовтня 2017, 15:28
Власник сторінки
Лікар, Кардіохірург
0
22

Відмова МОЗу підвищити фінансування сфери охорони здоров'я через ніби-то брак коштів виявилася черговою брехнею, щоб прикрити "своїх"

"Рятувальний круг" для української медицини, "єдиний можливий шлях її реформування", "порятунок її від смерті" і багато інших популістичних гасел - як тільки не з'являлася реформа Уляни Супрун у медіа. Протягом усієї її рекламної кампанії (бо виглядало це саме як реклама, а не адвокація реформи) новинні ресурси були переповнені цитатами самої американки, а в соціальних мережах гуляли відео на підтримку її ініціативи. Примітно, що уваги інформаційному супроводу реформи було приділено більше, ніж розробці самої реформи.

Так, про недоліки законопроекту № 6327 з точки зору медицини неодноразово заявляли провідні фахівці галузі - лікарі, професори медицини. Проблеми з правовим регулюванням і впровадженням запропонованої політики підкреслювалися численними юристами. То чому ж тоді ми й досі змушені спостерігати жорстоку реальність у вигляді зареєстрованих МОЗом у Раді законопроектами? Відповідь - масова пропаганда.

З самого початку призначення Супрун заступником міністра, а зрештою і виконувачем обов’язків у МОЗ відбувається вакансевий бум. Я регулярно наштовхуюсь на інформаційні повідомлення, що їм потрібні юристи, спеціалісти з комунікацій, з питань міжнародної діяльності та Євроінтеграції…короче з чого-завгодно, тільки не медицини.

При цьому, пропонована зарплатня для цих людей б’є усі можливі рекорди не те, що медицини, а й державної служби. Ось до прикладу, Генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції отримуватиме 50070 грн. Це більше, ніж 10 зарплат хірурга.

Виникає логічне, на мій погляд, запитання. Хто є для держави ціннішим: тисячу перший чиновник, чи лікар, який рятує життя дітей, старих, АТОшників - загалом українців?

І головне, що вся їхня псевдо-реформа побудована на цій брехні про відсутність коштів. Ну власне як завжди - кошти є тільки для своїх.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.