Зарплати лікарів: солодкі обіцянки

06 жовтня 2017, 13:42
Власник сторінки
Офтальмолог, лікар вищої категорії
0
124

Чиновники з МОЗу розповідають, що наступного року лікар зможе отримувати 740 000 грн за рік

Питання гідної оплати лікарів є надзвичайно гострим на порядку денному. Зрівняйлівка, яку організував Уряд є надзвичайно несправедливою по відношенню до людей, які рятують життя інших. Вона є причиною справедливого незадоволення лікарів. Без них МОЗ позбувся підтримки своєї псевдореформи.

Саме тому команда МОЗу, щоб заручитись підтримкою лікарів, робить ставку на тему зарплат. Нам обіцяють просто казкові суми, які в Україні є просто нереальними, щоб купитись на подібні обіцянки. Але в МОЗі продовжують розігрувати цю карту, сподіваючись, що хоч хтось купиться.

Чиновники з МОЗу розповідають, що наступного року лікар зможе отримувати 740 000 грн за рік, якщо матиме 2000 своїх пацієнтів. Якщо розділити цю суму на 12 місяців, то виходить більше 60 000 грн. Заманливо, але я не вірю цьому.

Чиновники з МОЗу продовжують сипати солодкими обіцянками. Вони заявляють про ще феноменальніші цифри. За їх словами, сума, яка закладена у бюджетній резолюції на 2019 рік, складає по 450 грн в рік на кожного пацієнта. Ба більше, з року в рік ця сума має збільшуватись. Тобто, через рік зарплата медиків вже становитиме 900 000 грн. А ще через кілька років вона буде ще більшою. І хто в це повірить?

Цікаво, як зарплата може збільшитись до таких феноменальних цифр, коли держава не збирається збільшувати фінансування галузі. Звідки ці кошти будуть братись? Хіба що керівники лікарень будуть вчитись малювати гривні. Бо в іншому випадку ніяк не може набратись така зарплата. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.