Чому ми підтримали пенсійну реформу

04 жовтня 2017, 10:42
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
138

Завдяки безкомпромісній боротьбі Радикальної партії парламент прийняв ПІДВИЩЕННЯ ПЕНСІЙ ДЛЯ 10,5 МЛН УКРАЇНСЬКИХ ПЕНСІОНЕРІВ.

Завдяки одним лише нашим поправкам на 1,5 МЛН БІЛЬШЕ ПЕНСІОНЕРІВ отримають суттєве підвищення пенсій та соціальних допомог.

Наші принципові вимоги були озвучені під стенограму Головою Комітету соцполітики ВР України і підтримані парламентом:

1) Вже з 1 жовтня цього року МІНІМАЛЬНУ ПЕНСІЮ ПІДВИЩЕНО з 1312 до 1452 грн, тобто на 11%, а не на 5% (до 1373 грн) як пропонував уряд! Це означає ПІДНЯТТЯ ПЕНСІЙ НА 140 ГРН для більше ніж 4 МЛН УКРАЇНЦІВ, які сьогодні отримують мінімальну (1312 грн) або близьку до мінімальної пенсію.

2) На законодавчому рівні ГАРАНТОВАНО, що пенсії та соціальна допомога НЕ МОЖУТЬ БУТИ МЕНШЕ ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ. Тепер люди з інвалідністю по закону отримуватимуть не 60% чи 80% прожиткового мінімуму, а не менше 100%! Нам вдалося вигризти відновлення виконання вимог статті 46 Конституції України «Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом».

3) Ми домоглися ПІДНЯТТЯ ПЕНСІЙ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ:
– в середньому на 352 грн (до 1452+ грн/міс) ДЛЯ 100 ТИС. УКРАЇНСЬКИХ ЖІНОК, ЩО РАНІШЕ ВИЙШЛИ НА ПЕНСІЮ та отримували виплати нижче прожиткового мінімуму;
– в середньому на 273 грн (до 1373+ грн/міс) ДЛЯ 1 МЛН ПЕНСІОНЕРІВ, ЩО НЕ МАЮТЬ ДОСТАТНЬОГО СТРАХОВОГО СТАЖУ для отримання мінімальної пенсії;
– на 424 грн (до 1373+ грн/міс) ДЛЯ 50 ТИС. ПЕНСІОНЕРІВ, ЩО СЬОГОДНІ НЕ МАЮТЬ МІНІМАЛЬНОГО СТРАХОВОГО СТАЖУ та виживають на «соціальну допомогу» в 949 грн;
4) СКАСОВАНО ПОДАТОК НА ПЕНСІЇ (15%) для працюючих пенсіонерів;

5) ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ для нарахування пенсії враховано період НАВЧАННЯ У ВНЗ за держзамовленням;

6) ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ для нарахування пенсії враховано час ЗДІЙСНЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, протягом якого сплачувались соціальні внески;

7) Ми НЕ ДОПУСТИЛИ ПІДВИЩЕННЯ ЄСВ для працівників з шкідливими та важкими умовами праці – шахтарів, металургів, хіміків, нафтовиків, газовиків, енергетиків та ін. Залишили для них ЄСВ 22% замість 37%, до яких уряд хотів підняти ЄСВ.

 

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.