Залізна тактика і стратегія

02 жовтня 2017, 14:41
Власник сторінки
1
79
Залізна тактика і стратегія

Ті, хто кажуть, що металургія і промисловість – минуле, що Україні вони не потрібні, геть нічого не розуміють в економіці!

Зранку мав честь відкрити міжнародний металургійний форум "НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ". 

Сьогодні ГМК – чверть нашої промисловості та експорту. Галузь стабілізує курс гривні та стримує інфляцію, забезпечує зайнятість населення та податки для держави.

Металургію треба захищати і розвивати. Це фундамент, на якому можна розбудовувати інші індустрії. Створювати нове, не руйнуючи існуючого.

“Металургійний закон”, який ми з Олег Ляшко вже двічі провели в парламенті, це якраз – захист, тактика, антикриз. Підвищення вивізного мита на металобрухт втричі успішно спрацювало – заводи з сировиною, люди з роботою, армія з технікою та зброєю.

Стратегія ж – розвиток внутрішнього ринку та стимулювання експорту металопродукції. По-перше, масштабне будівництво та модернізація інфраструктури всередині країни зроблять металургію не такою залежною від зовнішніх ринків. По-друге, державне сприяння експорту суднобудування, вагонобудування, машинобудування, авіапрому, оборонки створить стабільний попит на метал і значну додану вартість.

Індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, формула держзакупівель “Купуй українське, плати українцям”, безкоштовне приєднання до інженерних мереж – інструменти реалізації такої стратегії, яка зробить міцнішою і українську металургію, і всю промисловість. Ці та інші складові промислового пакету реформ, запропонованого РПЛ, треба впроваджувати в життя невідкладно!

#SteelForumUA

#DevelopIndustry

#CreateJobs


https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/2006247576317537



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.