Коли під загрозою здоров’я українців, політика не має значення

29 вересня 2017, 16:48
Власник сторінки
Лікар, Кардіохірург
0
26

Відмова депутатів-мажоритарників підтримувати пагубну міністерську медреформу довела, що це парламентське скликання ще спроможне працювати.

Битва, яку розпочали в МОЗі, почавши лобіювання своєї псевдореформи, ішла не на життя, а на смерть. Попри численні зауваження лікарів, професорів медицини, пацієнстських організацій та інших експертів, міністерство на чолі з Уляною Супрун гнуло свою лінію. Вплинути, або бодай достукатися до голови в.о. міністра охорони здоров’я не допомогли навіть інструменти прямої демократії - такі як всеукраїнський протест лікарів і медпрацівників. Оточивши себе власним пулом експертів, та заручившись підтримкою прем’єр-міністра, Уляна Супрун категорично відмовилася від будь-яких обговорень своєї ініціативи.

В атмосфері цього гнітючого і всеохопного хаосу від смерті чи еміграції рятували лише відповідальні члени профільного комітету ВРУ. Лише вони, до слова, підтримали й вийшли до нас під час протесту.  

Власне, парламент і став прорахунком у стратегії Уляни Супрун, яка безуспішно намагалася зруйнувати залишки української медицини і запустити сюди своїх друзів - американські страхові і фармацевтичні компанії аби поживитися рештками українців.

Дякувати Богу, знайшлася критична маса депутатів, які не забули для чого йшли у Раду і перед ким несуть відповідальність. Як заявив сьогодні заступник голови фракції БПП, голосів для прийняття супрунівської медреформи немає. Мажоритарники почули голос народу і відкололися від сліпого стада тих, хто не читаючи самого законопроекту вже був готовий за нього голосувати.

Сподіваюся, після грунтовної експертизи не лише мажоритарники, а й інші депутати дійдуть висновку, що в такий спосіб, як того хоче МОЗ, галузь не можна реформувати (читай: руйнувати).  


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.