"МОЗ за це не відповідає"

25 вересня 2017, 16:42
Власник сторінки
Хірург
0
39

Як Супрун, переводячи стрілки відповідальності, втратила останнього політичного союзника

З самого початку своєї роботи в уряді одіозна виконувачка міністра охорони здоров’я Уляна Супрун мала перманентні проблеми з забезпечення лікарень ліками та медичним обладненням. Сироватки від правця і ботулізму, коронарні стенти і багато іншого не раз ставали предметом незручних запитань до очільниці міністерства, у відповідь на які вона просто тікала від камер і мікрофонів.

Однак, у всіх її провалів завжди було принаймні одне виправдання - уряд підтримує реформу. Зважаючи на композицію кабінету міністрів, де кожен сам собі на умі, простіше сказати, що підтримкою Супрун слугував сам прем’єр Володимир Гройсман. Можливо, якби Супрун показала хоч якусь видимість роботи, він би посприяв її призначенню на крісло міністра, але завадило одне “але”.

Днями відбувся інцидент з М. Саакашвілі та мером Глухова Мішелем Терещенко, які обидва розслідували проблему з неможливістю прийняти в лікарню обладнану машину швидкої допомоги. Швидка є подарунком від українців Нідерландів, проте класично для всього, що привозять з закордону в вітчизняну сферу охорони здоров’я має проблеми.

Коли Уляну Супрун запитали в чому справа, вона традиційно, уникаючи відповідальності, перевела стрілки з власної персони. Так, вона звинуватила митницю і Гройсмана в усіх перешкодах на шляху потрапляння машини швидкої у Глухів.

Зрозуміло, що з боку пані Уляни цей крок був не дуже далекоглядним, що у майбутньому може їй коштувати посади. Однак, схоже, що манера робити винними усіх навколо, окрім себе перемогла здоровий глузд.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.