Субсидії на медицину: чергова маніпуляція медичної реформи

23 вересня 2017, 09:45
Власник сторінки
Лікар, Кардіохірург
0
50

Чиновники заговорили про запровадження субсидій на лікування українців. Формула поки невідома, її будуть розробляти в наступному році.

Уряд, який виступає за модель медичної реформи від МОЗу вже зрозумів, що така медицина буде не по кишені українцям. Чиновники заговорили про запровадження субсидій на лікування українців. Формула поки невідома, її будуть розробляти в наступному році.

На голосування у Парламент законопроект №6327 був винесений не з профільного комітету з питань охорони здоров’я, а з комітету соціальної політики. Цей факт говорить, що в Уряду такі плани могли бути з самого початку, але його приховували від громадськості.

Але сам факт ідеї субсидій на медицину вкотре доводить, що реформа від МОЗу є хибною. Конституція гарантує безоплатну медицину для українців. Профільне Міністерство вперто ігнорує цей факт, пропонуючи українцям платити за лікування.

Захопившись різними західними моделями системи охорони здоров’я, МОЗ далі не розуміє, що вони не підходять Україні. Адже ціни на медицину МОЗ пропонує європейські, але не враховує того, що зарплати українців кардинально відрізняються від зарплат мешканців того ж Євросоюзу. Саме тому, щоб реформа не провалилась повністю, Уряд змушений впроваджувати субсидії на лікування, що по своїй сутті є нонсенсом, більше ніде в світі такого немає.

До прикладу, субсидії на комунальні послуги отримують більше половини українських сімей. Подібна ситуація буде також з медициною. Але виникає дуже логічне питання до української влади: навіщо проводити такі реформи, які обтяжують життя більше половини українських громадян? Хіба в цьому полягає роль влади в нашій країні?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.