Замість переліку платних послуг Супрун пропонує кота в мішку

21 вересня 2017, 16:21
Власник сторінки
Офтальмолог, лікар вищої категорії
1
38

Не можна приймати медреформу, не знаючи повного списку медичних послуг, які стануть платними. Ми ризикуємо втратити забагато.

Одіозна медична реформа, ініційована не менш одіозною постаттю - виконувачем обов’язків міністра охорони здоров’я Уляною Супрун вже не раз ставала предметом суспільної критики. Так зокрема, інформаційний резонанс спричиняли (заборонене в Україні) подвійне громадянство Супрун, відсутність у неї визнаного в Україні диплома про вищу освіту, безконтрольність і надповноваження органу, який нею планується створити в межах цієї реформи.

Так-звана Національна Служба здоров’я, окрім права розпоряджатися величезними фінансовими ресурсами ще й, очікується, що має затвердити перелік платних медичних послуг.

Можливо, якби така реформа проводилася десь закордоном та більш професійними людьми,  то питань можна було б уникнути. Проте ми в Україні і тут треба голосувати тільки за стовідсотково прозорі законопроекти.

Що ж стосується 6327 і 6604, то жоден з них не містить переліку платних медичних послуг, що є безумовно критично важливою інформацією, з якою громадяни мають бути ознайомлені до прийняття законопроектів.

Завчена пісня про “безкоштовна екстрена, платна - спеціалізована” по суті нікому не зрозуміла. Спочатку казали, що пологи платні, потім, що безкоштовні. Врешті-решт, ніхто повністю не уявляє, за що доведеться платити гроші.  

Іноді складається таке враження, що й сама Супрун цього не знає, аргументовуючи це тим, що все визначить новий орган.

Проте знаючи поширене ставлення до закону у “вищих колах”, а також самої очільниці міністерства в мене закрадаються сумніви чи цей список, бува, не наповнять в останній момент усім. І в якості спеціалізованої медичної допомоги нас помажуть зеленькою за 2 тис грн.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.