Немає сироватки від правця - вона п’є чай, лікарі без зарплат - вона у відпустці

19 вересня 2017, 17:10
Власник сторінки
Педіатр, лікарня ISIDA
0
57

Скільки ще людей має померти від браку ліків, а медиків звільнитися, щоб Уляна Супрун усвідомила деструктивний характер своїх дій?

Масовий протест медиків, який пройшов сьогодні в центрі Києва об’єднав кілька тисяч обманутих міністерством охорони здоров’я лікарів і медпрацівників під одним гаслом - виплатити 100 млн гривень заборгованості по заробітних платах. Принагідно, деякі колеги озвучували і своє несхвальне ставлення щодо медреформи, запропонованої виконувачкою обов’язків міністра охорони здоров’я. Будучи особисто присутньою на попереджувальній акції протесту, можу констатувати, що далеко не всі медики там від початку були вороже налаштовані щодо Супрун. Все йшло до того, що якби вона вийшла до людей з відкритою душею і аргументованою відповіддю - всі би просто розійшлись і чекали вдома чи на роботі на свої зарплати. Але що відбулося натомість?

Натомість, усупереч усім своїм службовим обов’язкам, моральним нормам, вихованості і всьому іншому, тисячі (!) медиків залишились проігнорованими своїм же міністерством! Хіба вона не має служити народу? Хіба розроблені її міністерством політики не мають вирішувати соціальні проблеми? Хіба протест - це не свідчення того, що в галузі щось працює не так, або взагалі відмовило?

Адекватний очільник міністерства миттю б вийшов відзвітувати до людей. Саме так це відбувається в Америці, звідки вона до нас приїхала. А яка була відповідь Супрун на вимоги кількатисячної спільноти лікарів, які приїхали зі всіх куточків України просто їй під двері, бо інакше до неї не достукаєшся? Ігнор.

Бачте, виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я зараз у відпустці і всім іншим співробітникам міністерства заборонила коментувати протест.

Та за той час, поки проходила акція можна було з будь-якої точки прилетіти, було б бажання. Але ж звідки воно з’явиться у людини, якій начхати на українську медицину і українців...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.