Уроки імітації активної діяльності від Мінздраву.

13 вересня 2017, 12:46
Власник сторінки
Юридичний консультант
0
42

Можна до нескінченності довго розказувати про благі наміри, масив ідей та ентузіазм. Але факти говорять самі за себе. МОЗ знову вніс в порядок денний законопроект, який раніше Рада з тріском провалила

Невеличкий екскурс в історію двомісячної давнини. В той день, коли голову парламентського комітету з питань охорони здоров’я назвали ворогом реформи, наші парламентарі розглядали 2 законопроекти авторства Мінздраву. Про перший № 6327 всі знають, його вже неодноразово обговорювали, критикували, вказували можливі способи для покращення. Але ж трохи раніше на голосуванні Ради стояв і інший МОЗівський проект закону, №6329. Цей документ мав внести поправки до Бюджетного Кодексу та решти законодавчого масиву України, без чого перший проект взагалі не може вступити в силу. Але якщо 6327 було відправлено на друге читання, то 6327 Рада рішуче забракувала. Більше того, парламентарі вирішили не повертати цей законопроект на доопрацювання та не повертати суб’єкту подання.

І тут починається найцікавіша частина. Мінздрав мав зробити крок у відповідь, бо без змін Бюджетного кодексу вся епопея довкола медреформи була марною. Але команда Супрун не розгубилася. Сама пані-виконувач обов’язки Міністра заявила: «…над документом працювала робоча група разом з МОЗом, щоб вдосконалити законопроект, внести ті поправки, про які йшла мова, та нарешті проголосувати його хоча б в першому читанні. Після проведеної роботи ми перереєстрували законопроект 6604, завдяки якому зміниться бюджетування реформ». От тільки ці два законопроекти, 6329 та 6604, абсолютно ІДЕНТИЧНІ. Вони повторюють один одного слово в слово, кому в кому. От вам і робоча група, от вам і правки.

Ну що я можу сказати, браво, пані Супрун! Бурхливі овації. Завіса. Тільки от на біс цю вистави бачити не хочеться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.