Міфологізація ВЕЛИКОГО РЕФОРМАТОРА української медицини

07 вересня 2017, 12:39
Власник сторінки
Лікар, Кардіохірург
0
40

Довкола Уляни Супрун дивовижним чином склався ореол людини, яка є професіоналом у своїй справі, володіє іноземним досвідом та зможе побороти корупцію. Більшої брехні МОЗ видумати не міг!

До особи, яка намагається узурпувати роль очільника реформи, відсторонити суспільство та професійне середовища від цього процесу, є дуже багато претензій як з правової, так і з точку зору необхідної кваліфікації.

Почнімо з питання професіоналізму пані Супрун. Ні для кого не секрет, що по-білому наші чиновники отримують не багато. Відповідно до українського законодавства виконуючий обов’язки Міністра отримує всього 15 тисяч гривень на місяць. Питання: чи успішний лікар зі Сполучених Штатів залишить там свою високооплачувану практику заради цієї суми? Звичайно, що ні. В свою чергу це означає, що пані Супрун має інші канали фінансування.

Суперечливості постаті додає і питання її освіти. Чи взагалі можна назвати Супрун не те, що успішним лікарем, а медиком взагалі? Маю величезні сумніви щодо цього. Тож, і про революційні, а головне – дієві, пропозиції реформування галузі не доводиться говорити. Звичайно, мистецтво популізму очільниця МОЗу опанувала на відмінно. З її слів можна подумати, що її недолугий проект реформи чогось та вартий. Але на ділі ж, те, що вона пропонує, безглуздо, не дієво та небезпечно. Чого варта лише ідея хаотичного скорочення місць у лікарнях та закладів охорони здоров’я взагалі.

Ну і звичайно ж, наболіла проблема подолання корупції. МОЗ вже надав звіт перед телекамерами, що завдяки їхньому, так би мовити, прориву зекономлено кругленьку суму коштів. Це так вони рефлексують з приводу перебігу процесу державних закупівель медикаментів через міжнародні організації. А те, що тяганина з постачанням ліків в Україну продовжується підозріло довго, і те, що таки до нас доходить, не відповідає реальним потребам українців (катастрофічно бракує препаратів для онкохворих, пацієнтів з серцево-судинними хворобами), незрозумілим чином випадає з поля зору.

Що маємо на виході. Особа, яка має амбіції одноособово очолити реформу найважливішої сфери в Україні– медицини, не має ані відповідних навичок, ані досвіду. Єдине, чим вона володіє – хороша піар-команда, завдяки якій всі помилково вважають Супрун пpовідним західним реформатором.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.