Чи можуть українці дозволити собі утримання «реформаторів-іноземців»?

05 вересня 2017, 11:42
Власник сторінки
Юрист
0
53

З практики останніх 3 років, намагання начебто прозахідних чиновників з закордону трансформувати українські державні структури закінчувалися провалами, з наслідками яких доведеться жити нам з вами.

Особисто для мене досі є великою загадкою, чому українці до такої міри не вірять у власні сили. Чому ми опинилися в такій ситуації, коли маємо чекати, що прийде якийсь іноземець та вирішить за нас всі наші проблеми? Тим більше, що часто пропозиції іменитих гостів йдуть в розріз з українськими реаліями. Адже не можна не знаючи ґрунту сіяти насіння – не приживеться. Це є однією з основних причин, чому всі ініціативи когорти західних реформаторів приречені на провал з тріском.

Друга причина, чому, на моє глибоке переконання, ми маємо відмовитися від шкідливої допомоги з заходу – насправді там не думають про нас. Яскравий приклад байдужості до українського майбутнього це проект медичної реформи Уляни Супрун. Читачі блогу вже могли побачити скепсис з моєї сторони щодо і взагалі діяльності МОЗ, і самого законопроекту 6327, і, власне, постаті пані в. о. Міністра Супрун. Таке моє ставлення зумовлено цілим рядом причин.

Давайте тверезо, без емоційних викриків та піни у рота, подивимося на пропозицію реформи сфери охорони здоров’я від Кабміну. Це ж ніщо інше, як кампанія зі знищення української медицини та відкриття шляху для трансатлантичних медичних гігантів. Тобто, піклуванням про наших громадян тут і не пахне. Йдемо далі. Чи може людина, яка турбується про представників великого закордонного капіталу, мати хоч якийсь авторитет серед представників спільноти медиків? Звичайно ж, що ні. Тим більше, що безліч питань викликає наявність необхідної освіти у пані-реформаторки.

І звичайно ж, питання громадянства. Всі строки пройшли, а справа так і не рушила. Тобто пані Уляна залишила собі ходи для відступу, як би натякаючи, що після краху медреформи, відповідальну за це особу ми будемо шукати до скону. Постає цілком доречне запитання, чи потрібні нам реформи за таку завищену ціну?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.