Чому Дикому-меру вигідно зберігати старі корупційні схеми

03 вересня 2017, 19:25
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
81

Кілька тижнів тому у Білій Церкві стався корупційний скандал навколо земельних питань.

Зараз стали відомі подробиці даної історії, яка може мати серйозні наслідки в майбутньому. Усе почалося з того, що міському голові Білої Церкви Геннадію Дикому, та депутату міськради від «Батьківщини» Сергію Беркуту, якого вважають надзвичайно лояльним до мера, вкрай не сподобалася відмова голови та членів земельної комісії освятити забудову за адресою вулиця Київська, 33.
Так, депутат Білоцерківської міської ради Ігор Денисенко (від тієї ж самої фракції, що і Сергій Беркут) звернувся до земельної комісії з бажанням відхопити собі ласий шматок землі у центрі міста поруч з центральним ринком. На що земельна комісія відмовила йому. Помста не забарилася…
На сесії з’явився місцевий бізнесмен і вивалив обвинувачення на адресу голови комісії Володимира Вовкотруба та деяких членів комісії у хабарі в 10 тисяч доларів. Прилетіло і меру: нібито він з цієї суми взяв собі «п’ятірку». Схоже, Дикого вже не шкода навіть близьким соратникам. Завів підприємця до зали той самий Сергій Беркут, пообіцявши, що міський голова допоможе у вирішенні його питання.
У місті не для кого не є секретом, що ще з часів керівництва земельною комісією Сергієм Беркутом – тобто з 2006 року, - у Білій Церкві встановилися певні корупційні схеми у земельних відносинах. І вони діють по сьогоднішній день. Попри те, що відбулися зміни у суспільно-політичних процесах в державі, сталися пертурбації керівництва міста, все ж таки Сергію Беркуту вдалося домовитися з новим очільником міста про збереження давно вже діючих механізмів дерибану землі.
Зараз дуже схоже, дані схеми почали вислизати у Беркута з рук, що й призвело до подібного скандалу. Адже наскільки відомо, жодного кримінального провадження за фактом звинувачень у корупції відкрито проти членів земельної комісії не було. Не вдалося представнику «Батьківщини» проштовхнути голосування за кадрові зміни у комісії. Таким чином, спроба швиденько прибрати неугодних Беркуту людей наразі провалилася…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.