Українська Національна Ідея та Український Шлях Розвитку. Декілька тез.

21 серпня 2017, 18:15
Власник сторінки
0
2202

Фундаментальна Українська Національна Ідея і все супутнє до неї забезпечення є сконцентрованим семіотичним, ідеологічним, науково-технологічним базисом і дорожньою картою Українського Шляху Розвитку.

Всі сучасні успішні європейські нації, неусвідомлено реалізувавши власний Національний Шлях розвитку, сформували на протязі багатьох сторіч власні успішні, але далеко не досконалі суспільні і державні моделі, пройшовши через безліч цивілізаційних, формаційних, економічних, соціальних, суспільних, міжетнічних тощо катаклізмів.   

На початку власного формування абсолютно всі європейські нації не мали чіткої, зрозумілої сформульованої Національної Ідеї, отже, не мали і чітких цивілізаційних орієнтирів і тому йшли до свого успіху шляхом безлічі невдалих спроб, помилок, жорстоких розчарувань і повторення їх у видозмінених формах на нових етапах формаційного  розвитку.

Тож власна осмислена Національна Ідея забезпечила б набагато коротший та менш трагічний шлях формування кожної європейської нації.

Ряд пострадянських країн теж особливо не рефлексували щодо відсутності власної Національної Ідеї та власного Національного Шляху Розвитку, а прагматично скопіювали моделі західних суспільних і державних інституцій та їх досвід зі всіма позитивними і негативними рисами та характеристиками, але цьому сприяв і ряд фундаментальних передумов, властивих для цих країн, але відсутніх в сьогоднішній Україні. 

Чи прийнятний цей шлях для України?

Однозначно ні.

Сліпе копіювання європейського досвіду в нинішніх українських реаліях - безперспективне. 

Сьогодні Україна в екстремальній ситуації, на межі фізичного виживання українського етносу, української політичної нації та втрати державності.

Україна в ситуації, в якій століття тому знаходилися європейські нації та держави на початку свого становлення.

Але, на відміну від європейців минулих століть, сучасні українці намагаються осмислити і сформулювати власний Український Шлях Розвитку і усвідомлено реалізувати його, не повторюючи європейських помилок і до мінімуму скоротивши час побудови Нової України.

І фундаментальна Українська Національна Ідея та все супутнє до неї забезпечення і є  сконцентрованим семіотичним, ідеологічним, науково-технологічним тощо базисом та топологічною (дорожньою) картою Українського Шляху Розвитку. 

Тож для власного національного успіху українці мають реалізувати власний Український Шлях Розвитку, вибудувати власну цивілізаційну модель державної системи, власний український життєвий простір, ґрунтуючись на українських передумовах, чинниках та новітніх науково-технологічних напрацюваннях, і врахувати лише позитивні характеристики європейських державних систем та їх позитивний досвід, але вже на якісно новому цивілізаційному, формаційному рівні. 

Українці вже готові до реальних цивілізаційних змін і свідомо чи підсвідомо накопичують і концентрують власну енергію українського етносу та української політичної нації, дія якої незабаром спонтанно чи заплановано ініціюється, незважаючи на спротив зовнішніх та внутрішніх ворогів українського народу.

Сьогоднішній вакуум ідей, сенсів, рушійних чинників – це затишшя перед інформаційним, світоглядним, цивілізаційним і суспільним вибухом, який стане початком  неконтрольованої соціальної і національно-визвольної революції або ж початком цілком керованого прискореного позитивного еволюційного формаційного розвитку України.

©

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.