Буря в раю: кінець злагоди у таборі так званих медичних реформаторів.

14 серпня 2017, 15:42
Власник сторінки
Ортепед
0
83

Відставка заступниці Міністра охорони здоров’я Оксани Сивак свідчить про відсутність одностайності та внутрішнє протистояння в команді Супрун.

9 серпня пані Сивак опублікувала пост, в якому зазначила про «розбіжності у підходах» та «втрату взаємної довіри» всередині МОЗу як причини своєї відставки. Тобто не все так гладко йде в роботі Міністерства. Боротьба за лідерство та погіршення робочої атмосфери явно розхитують човен горе-реформаторів. Почалися бойові втрати. І не просто, а в особі заступниці Міністра.

Це, здавалося б на перший погляд суто бюрократичне рішення, дуже багато говорить в розрізі перипетій довкола медичної реформи. По-перше, табір МОЗу, який до цього протиставляв себе Парламенту, штучно створюючи опозицію у сприйнятті громадян «прозахідний МОЗ-реформатор» vs. «Парламент як ворог медичної реформи взагалі», виявився не таким вже й непорушним монолітом. Як бачимо, і в цій інстанції є свої чвари та внутрішня боротьба за першість.

По-друге, не можу промовчати щодо наступного спостереження: якщо команда Супрун розвалюється на очах, під час просування своєї псевдореформи наша гостя з Америки зачепила потужну сферу фінансової зацікавленості. Схоже на те, що навіть в самому Міністерстві нема єдності щодо того, чиї ж інтереси відстоюють наші чиновники. Явно не українського народу. Але в доцільності лобіювання трансатлантичних медичних концернів пані Сивак засумнівалася точно.

Взагалі, цікаво буде спостерігати, як в.о. Міністра Супрун продовжить вішати на вуха українських громадян свою локшину про якісну медицину та подолання корупції в сфері, коли вже навіть її колеги їй не вірять. Сподіваюся, цю внутрішньо-міністерську нестабільність використають ті, кому небайдужа подальша доля національної системи охорони здоров’я. Гегемон-Міністерство хоче самостійно, незважаючи на альтернативні пропозиції, нав’язати свій проект реформи. Але зараз настав слушний момент, момент хоч і тимчасової, та все ж кон’юнктурної слабкості МОЗу. Вирішальне питання тут, чи вдасться свідомим політикам та державним діячам використати цей момент. Будемо надіятися – так.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.