Євровинюхувачі: як Росія витягує інформацію за допомогою засланців-«козачків»

10 серпня 2017, 10:45
Власник сторінки
журналіст-розслідувач
0
328
Євровинюхувачі:  як Росія витягує інформацію за допомогою засланців-«козачків»

Європейцям починає набридати присутність Росії у всіх сферах їхнього життя. Тим більше, коли така присутність починає набувати ворожого характеру... Остоновітесь!!!

Ні для кого давно не є таємницею те, що РФ по-максимуму використовує інформаційну «зброю» для маніпулювання читачем-глядачем чи просто безхребетною губкою, яка без фільтру ковтає неперевірену інформацію. Емоція. Сльози. Акцент на почуттях. Не так багато потрібно, аби перетягнути на свій бік недостатньо обізнану у медіасфері людину, яка не до кінця усвідомлює значення слова «маніпуляція». 
Але не все так просто, як ми можемо побачити на поверхні. Ідеологія «руського мира» приховано, але цілком впевнено завойовує свідомість опонентів. Зовнішня політика РФ спрямована не на внутрішні інтереси держави. Тут акцент скоріше на вербування до своїх лав опонентів. Таке собі створення вакууму, охопленого чужорідними організмами. Симбіоз. Знову промивання мізків. Це наче вірус. Російські спецслужби відкрито шантажують громадян держав, підтримкою яких їм доволі-таки вигідно заручитись. Пригадати лише Миколу Шехова, колишнього військослужбовця ЗС РФ, який всіляко користувався своїми напрацьованими зв’язками із ВДВ-шниками, який використовуючи гучні «патріотичні» гасла, вербував білорусів йти «добровольцями» на службу в Донбас (https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2230124-bilorusiv-na-vijnu-na-donbasi-verbue-agent-fsb-zmi.html).
А чеченські біженці у Німеччині? Чи то лише нещасні спортсмени, які не бачили майбутнього на рідних землях, та які безпросвітно тягнуться під крильце Кадирова? Як було показано у німецькому документальному фільмі,чимало російських спецагентів під виглядом знедолених затурканих громадян Чечні просять політичного сховища на території ФРН, посилаючись на переслідування (https://goo.gl/YaZgF7). А вже завтра із транспарантами та прапорами із пикою Кадирова форматом метр на два вимагають скасування санкцій ЄС. Логіка? Чому із 80% біженців, які отримують дозвіл на проживання, на МПЖ залишається менше 3%? 
А IGOR-ко (раптом хто не чув, головний дійовий персонаж цієї стрічки) не збрехав, називаючи цих бідолах агентурною мережею закордоном. Мета? Криза в Європі та демонстрація бездіяльності влади. Агенти ФСБ із Чечні встигли завербувати не лише Німеччину. Їхні сліди вже давно можна було помітити і в Лондоні, і в Брюсселі, та й Париж без них не обійшовся. 
«Холодна війна Путіна» – так називається стрічка, ґрунтується на інтерв’ю людини, колишнього полковника ФСБ, який свого часу переїхав до Німеччини. Колишній працівник доволі тісно знайомий із методами, а також із верхівкою – «вершками» ФСБ, які несуть цілковиту відповідальність та реалізують плани Кремля для дестабілізації соціально-політичної та економічної ситуації у Європі з допомогою агентів. Роль другого плану IGOR-а не влаштувала, після 20 років відданої служби РФ. Саме тому бідолаха і втік з Росії, а наостанок поділився напрацьованими знаннями і досвідом у фільмі, що пішло не зовсім на руку матушці-Росії. 
Не без уваги залишилась і Чехія. Так, саме та країна, яку всі впізнають у рекламі пива. Така красива, автентична та висококультурна типова європейська держава. Чеська спецслужба діє дуже примітивно, куди там їй до Російскької шпигунсько-агентурної системи. 60-70 осіб у департаменті чеської спецслужби, що займається питаннями впливу Росії на Чехію. І 1200 працівників російського посольства у Чехії. Погодьтеся, це співвідношення настільки мізерне, то чи є у цьому хоча б якийсь сенс? Уряд Чехії не вважає це питання важливим. Чи то пак, недостатньо важливим, аби хоч якось на нього реагувати. А, може, чехам Росія просто не по зубах? Як би там не було, діяльність російських спецслужб у Чехії дуже активна. І хоч новий тренд – рішення чеського уряду щодо боротьби із дезінформацією в країні, та процес цей настільки немічний, що Кремль давно перетворив Чехію на свого троянського коня у серці Європи (https://www.radiosvoboda.org/a/27585823.html). Взяти хоча б до уваги висловлювання президента Чехії Мілоша Земана із пропозицією скасування санкцій в Європі для РФ. Аргумент був підкріплений цитатою: «конфлікт на Сході України – як грип: два тижні – і все буде в нормі». Мовляв, санкції шкодять бізнесу.
Останнім пунктом на сьогодні буде цікавий факт про те, що російські спецагенти вербують місцевих бойовиків ЛНР воювати у Cирії. Серед бойовиків проводять агітацію, основним аргументом є висока оплата праці за участь у воєнному конфлікті (https://tsn.ua/ato/agenti-fsb-na-donbasi-agituyut-luganskih-boyovikiv-voyuvati-v-siriyi-937942.html). Хто ж тоді залишиться «берегти» кордон матушки? Може, ті 77% чеченців бронюють вільні місця на лоукости Ryinair, який по дорозі до України так попав у чергову вигрібну яму? Чесно кажучи, дивуватися тут нічому. Все це набирає цікавих оборотів. Чекаємо, зо буде далі.
To be continued…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ФСБ,Росія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.