Бальцеровичу, українці - не європейці другого сорту!

28 липня 2017, 09:36
Власник сторінки
0
145
Бальцеровичу, українці - не європейці другого сорту!

Грантові експерти та компрадори-імітатори в уряді жалкують, що Бальцерович пішов.


Той Бальцерович, який наполегливо радив як перетворити Україну на сировинну колонію, ресурсний додаток успішних сусідів. У тому числі Польщі, яка донедавна купувала український ліс-кругляк, а нині продає нам трамваї і забирає талановитих українців мільйонами!

Не завдяки, а всупереч політиці Бальцеровича Польща має власні потужні експортно-кредитне агентство (KUKE), числені індустріальні парки та свободні економічні зони (СЕЗ), державну агенцію розвитку підприємств (PARP), державний банк розвитку (BGK) та інші економічні інститути, які роблять її промисловою, інноваційною, заможною. Економічний успіх Польщі побудований не Бальцеровичем, а його ідеологічними опонентами.

Бальцерович і його команда в Україні послідовно виступали проти створення експортно-кредитного агентства, проти розвитку індустріальних парків, проти надання преференцій місцевому малому та середньому бізнесу при держзакупівлях, проти продовження мораторію на продаж с/г земель, проти обмеження вивозу за кордон необробленого українського лісу, проти підвищення мит на експорт металобрухту... Проти всього того, що дійсно здатно зробити українську економіку сильною, а українців вільними.

***

Цього нафталінового "реформатора" не сприймають навіть у нього вдома. Поляки відверто сміялися над призначенням Бальцеровича в Україні. Це була чергова стратегічна помилка Президента Порошенка. Знову втрачений час, можливості, перспективи. І от новина - "Бальцерович йде...". Та скатерниною дорога! Українці - не піддослідні кролики і не європейці другого сорту!



***

Справжній український план економічної модернізації країни (https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-74324750) розроблений командою РПЛ з кращими українськими економістами і публічно запропонований нами з Олегом Ляшко Президенту, Прем'єру та Верховній Раді. Але поки що, як в народі кажуть, не до нашої шиї ті коміри шили.

https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/1977641265844835

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Лешек Бальцерович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.