Як воно, жити по-новому, панове НЕДОТОРКАННІ ?

14 липня 2017, 14:02
Власник сторінки
0
2428

Від двох до п’яти мільйонів доларів потратили на виборчі компанії депутати мажоритарники нинішнього скликання, згідно неофіційних даних, звісно.

Як ви вважаєте, це «плата» за можливість представляти Ваші інтереси , активно працювати на благо Вітчизни, при цьому отримувати офіційну зарплату на рівні 20 – 30 тисяч гривень в місяць??? Досить дивно, якщо врахувати, що теперішні народні обранці в основній своїй масі представники бізнес еліти, а їхні компанії оперують мільйонними статками.  

Так навіщо насправді балотуються до Верховної Ради?  Заради можливості відчувати себе в безпеці, в першу чергу, від свавілля правоохоронної та суддівської системи. Адже статус народного депутата надає «преференції» перед  «пересічним українцем» у вигляді «опції депутатської недоторканності».  Ради такого «блага» можна розпрощатись з кругленькою сумою.

Коли ти народний депутат, ти можеш дозволити собі голосувати за сумнівні рішення. Наприклад – «перекрутити» законодавство так, щоб людина без вищої юридичної освіти мала змогу зайняти пост генерального прокурора, адже ти – із касти НЕДОТОРКАННИХ, тебе не зачепить можливе прокурорське свавілля, ти захищений спеціальним Законом.  Ти можеш голосувати за призначення суддів із «сумнівною» репутацією, адже дуже малоймовірно, що тобі коли-небудь прийдеться відстоювати свою честь і гідність в суді. Ти можеш торгувати своєю совістю, голосуючи за Законопроекти, які суперечать інтересам твоїх виборців, адже ти – НЕДОТОРКАННИЙ!

З ситуації що склалась, є дуже простий вихід: прийняти  законопроект № 1776, поданий Президентом 16.01.2015 р., який вже набрав 365 голосів "за", який пройшов процедуру розгляду Конституційним Судом, що передбачає виключення частини першої та третьої ст. 80 Конституції України стосовно депутатської недоторканності. Прийняття цього законопроекту має бути відразу після голосуванню по законопроекту з приводу урегулювання процедури імпічменту Президента.

І Президент, і народні обранці мають усвідомити, що прийдеться жити за законами, що вони приймають, а обраний ними генеральний прокурор може відкрити кримінальну справу, яку буде розглядати затверджений ними суддя.

 Нещодавнє  ПОКАЗОВЕ  зняття недоторканності із окремих народних депутатів – банальна спроба «залякати»  парламент  напередодні голосування по ряду важливих для України законопроектів, зокрема, за зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.  Наскільки ця спроба є вдалою – покаже час і результати голосування, так що не будемо загадувати. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.