Досить торгувати Україною у нас за спиною!

09 липня 2017, 19:51
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
1
195

Цього тижня ми отримали черговий прояв обмеженого суверенітету України Президента Порошенка, коли важливі переговори щодо України відбувалися без України.


І під час зустрічі на саміті G20 в Гамбурзі Трампа з Путіним, і на тристоронній зустрічі Меркель-Макрон-Путін. Це також і досягнута домовленість Трампа з Путіним про двосторонній канал зв’язку щодо “конфлікту в Україні”.

Наш фактичний квазі-суверенітет загрожує нам тим, що нашу долю можуть визначати за нашою спиною. І ніякі інформаційні візити ввічливості – як сьогоднішній візит Держсекретаря Тіллерсона – не міняє суті цієї ситуації. Лише наголошує на нашій меншовартісності та залежності.

По-друге, ми не отримали від нової Адміністрації США свіжого погляду та нових підходів до зупинки російськоі агресії та досягнення миру. Ті самі заяложені мантри про “мирний процес” та марні надії на “нову динаміку” в реалізації “мінських угод”.

І жодного прориву в розумінні глобальних цілей Путіна, у баченні ефективних шляхів його стримування і досягнення перемоги над знахабнілою Росією, що насправді проголосила нову “холодну війну” демократичному світу. І використовує Україну як поле битви, зокрема для залякування Європи та Америки. Знову маємо ту саму політику умиротворення російського агресора, що й при Обамі, лише з деякими стилістичними відмінностями, що відображають специфіку Трампа.

Тож саміт G20 засвідчив, що наші західні партнери сліпо і вперто рухаються дорогою в нікуди, дозволяючи Путіну дестабілізувати світ і міжнародний порядок та виставляти на торги мир і безпеку в обмін на виконання його великодержавних забаганок.

Певні надії вселяють лише здорові сили в українському парламенті та Конгресі США. Верховна Рада прийняла ініційоване мною Звернення до США про укладення двосторонньої оборонної угоди та надання Україні статусу Основного союзника США поза НАТО. Зокрема на виконання гарантій за Будапештським меморандумом. А Конгрес США знаходиться в процесі ухвалення важливого законопроекту про нові жорсткі економічні санкції проти Росії.

Це єдино вірний шлях – всебічне посилення здатності України захистити себе та жорсткий економічний тиск на Росію. Сподіваюся, що президенти Трамп та Порошенко зрештою дослухаються до своїх парламентів.

Вкотре наголошую: у цей час сліпоти та слабкості світових лідерів маємо бути сильними самі! Українці, наша доля виключно в наших руках!!

 

Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Росія,Трамп,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,економіка,Путін,війна,Петро Порошенко,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.