Лише 16 народних депутатів

21 червня 2017, 11:30
Власник сторінки
Співзасновник громадської спілки "За справжній парламент"
0
59
Лише 16 народних депутатів

Вчора щонайменше 352 так званих "народних депутата" порушили депутатську присягу просто у сесійній залі ВРУ та дали підстави для скасування їхніх мандатів.

Лише 16 народних депутатів 20.06.17. не були помічені у порушенні присяги - саме стільки вчора сумлінно виконували свої обов’язки в сесійній залі і не пропустили жодного голосування.

Інші 352 з тих 368, що зранку письмо зареєструвались на засіданні, хоча б раз порушили депутатську присягу.

Порушення полягало в тому, що ці 352 законодавця проігнорували цього дня щонайменше по одному голосуванню, тобто порушили закон про статус народного депутата, а присягались народу додержуватись законів та конституції України.

От такі в нас законодавці.

Як нагадує Комітет Виборців України (http://cnips.in.ua/archives/8805 ):

«… участь в голосуваннях є таким же обов’язком народного депутата, як участь в пленарних засіданнях. Відповідно до ст. 24 Закону «Про статус народного депутата України» народний депутат зобов’язаний:

3) бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України та її органів, до складу яких його обрано;

4) особисто брати участь у голосуванні з питань, що розглядаються Верховною Радою України та її органами;

Зобов’язання народного депутата брати участь в голосуваннях закріплено в тексті присяги, яку він складає після свого обрання до складу Верховної Ради. Відповідно до Рішення Конституційного Суду України від 7  липня  1998  року N 11-рп/98: «Виконання народним  депутатом  України  своїх  обов’язків  в  інтересах усіх співвітчизників випливає із змісту присяги,  яку складає  народний депутат  України  перед  Верховною  Радою  України. У тексті   присяги   сформульовано,   зокрема,   зобов’язання народного  депутата  України «додержуватися Конституції України та законів України». Це положення конкретизовано у  пункті  4  частини першої  статті  24  Закону  України «Про статус народного депутата України»,  згідно з яким особиста участь у голосуванні з питань,  що розглядаються Верховною Радою України,  є обов’язком народного депутата України. Отже, повноваження народного депутата України делеговані йому народом як сувереном влади і зобов’язують його брати участь  у прийнятті  рішень Верховної Ради України шляхом голосування».

Поіменний перелік депутатів з позначенням їх участі у голосуваннях можна подивитись на офіційному сайті Верховної Ради (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_el_h2?data=20062017&nom_s=6).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.