В Україні люди з епілепсією не можуть нормально жити

06 червня 2017, 17:10
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
73

Звернувся до Уряду з вимогою забезпечити українців, хворих на епілепсію, браслетами "Embrace".


Апостол Павло, Сократ, Олександр Македонський, Гай Юлій Цезар, Мольєр, лорд Байрон, кардинал Рішельє, Карл V, Наполеон Бонапарт, Густав Флобер, Альфред Нобель, Федір Достоєвський, Папа Пій ІХ, Вінсент ван Гог - всі ці люди хворіли епілепсією.

У світі на епілепсію хворіє близько 65 млн людей (1% населення). В Україні - близько 450 тисяч людей.

Визначити причину хвороби майже неможливо. Медикаментозне лікування допомагає у 50-60% випадків (і є надзвичайно коштовним). Є варіанти хірургічного втручання, але вони теж ефективні не у всіх випадках. По факту, людям просто доводиться з цим жити. Жодних симптомів нападу не існує, вони трапляються раптово.

Браслет "Embrace", розроблений у США, контролює стан людини і попереджає хворого, що наближається напад (встановлюється додаток на сматфон). Крім того, він повідомляє рідних, де знаходиться хворий під час нападу. Це покращить якість життя хворих і допоможе скоротити випадки смерті через ненадання медичної допомоги.

Вартість браслета складає близько 6000 гривень - цілком прийнятна для багатьох родин. Але для тисяч родин це надзвичайно великі гроші. Тому резонною є запровадження державної програми забезпечення браслетами "Embrace" людей з епілепсією

А тепер про найболючіше. Знаю від родини близьких друзів, у яких син страждає на цю хворобу. В Україні додаток для смартфону для вказаного вище браслету ...не працює.

Всього таких країн у світі 14, серед них Північна Корея, Іран і Аоминь (Макао). І наша Україна.

Для того, щоб додаток запрацював держава повинна лише підписати угоду, жодних фінансових вкладень це не потребує.

Направив відповідне звернення до Кабінету міністрів щодо необхідності підписати угоду із компанією «Empatica» на базі Масачусетського технологічного інституту для підтримки роботи браслету "Embrace".

Андрій Лозовий,

Народний депутат України,

Заступник лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка

Источник: http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://censor.net.ua/b6197

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.