Московських патріархат незаконно знаходиться в будівлі Верховної Ради

02 червня 2017, 16:35
Власник сторінки
Народний депутат України
2
187
Московських патріархат незаконно знаходиться в будівлі Верховної Ради

Отримав відповідь Голови Верховної Ради Андрія Парубія на моє депутатське звернення щодо розташування в приміщенні українського парламенту Свято-Володимирського храму Московського патріархату.

Андрій Парубій підтвердив, що приміщення було захоплено самовільно ще в 2006 році. Керівництво Верховної Ради жодного дозволу для відкриття каплички не надавало!

Окрім того, інспекторами Держслужби з надзвичайних ситуацій наголошувалось на використанні цього приміщення з порушенням вимог пожежної безпеки та цивільного захисту. Управління адміністративними будинками ВРУ неодноразово зверталось до настоятеля храму з проханням звільнити цю кімнату.

У 2015 році сам священник звертався до Управління справами ВРУ з проханням укласти договір оренди приміщення, проте договір так укладено й не було.

У стінах українського парламенту не місце представникам Московського патріархату та прихильникам «руського міра»! Тому вимагаю від Андрія Парубія вжити невідкладних заходів для звільнення службового приміщення або створення на його базі міжконфесійної християнської молитовної кімнати.

До речі, з цього приводу в мене за декілька днів запланована зустріч із Апостольським Нунцієм в Україні, Архієпископом Клаудіо Ґуджеротті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.