Мій законопроект не дозволить злочинцям-корупціонерам уникнути покарання

06 квітня 2017, 17:20
Власник сторінки
Народний депутат України
0
37

Члени Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 5 квітня 2017 року рекомендували Верховній Раді ухвалити в першому читанні мій законопроект №5398.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення прав громадянського суспільства у боротьбі з корупцією» не дозволить злочинцям-корупціонерам уникнути покарання (http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1%3fpf3511%3d60501).

Зараз заявник у нас позбавлений будь-яких прав, крім подачі заяви про злочин і отримання інформації про закінчення досудового розслідування. Саме тому я запропонував надати заявнику про корупційні злочини, як представнику української громадськості, всіх прав потерпілого в кримінальному процесі. Впевнений, що це дозволить ефективно контролювати правоохоронні органи та брати повноцінну участь у судових процесах проти корупціонерів!

Внаслідок корупційних домовленостей правоохоронців із злочинцями, можливе затягування справи. Так, в діючому Кримінальному процесуальному кодексі не визначені чітко терміни, впродовж яких слідчий, прокурор має розглянути клопотання сторін, пред’явити підозру, направити заявнику про злочин підтвердження відкриття провадження тощо. Зазначив, що на практиці це призводить до чисельних правопорушень!

Крім того, громадськості відомі чисельні факти того, як прокурори свідомо складають такий обвинувальний акт, який дає можливості корупціонерам уникати належного покарання. Проте на теперішній час суддя під час розгляду справи не має повноважень виходити за межі обвинувального акту, щоб виправити цю ситуацію. При цьому, в правоохоронних органах спостерігається тенденція, коли слідчі, прокурори, детективи, які визнані судом винними, в порушені законів, не притягаються своїм керівництвом до дисциплінарної відповідальності.

Ухвалення цього законопроекту дозволить невідворотньо карати правоохоронців, які вступають у зговір із злочинцями-корупціонерами. Можливості громадськості в боротьбі з корупцією в Україні мають бути розширеними!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.