8 ПРИЧИН ДЛЯ ВІДСТАВКИ НКРЕКП

04 квітня 2017, 19:22
Власник сторінки
0
131
8 ПРИЧИН ДЛЯ ВІДСТАВКИ НКРЕКП

Чому Радикальна партія блокує трибуну, вимагаючи відміни Постанови НКРЕКП про "абонплату за газ", відставки членів Комісії на чолі з Д. Вовком та взяття газових мереж під державний контроль?

Тому що:


1) ЦЕ АБСУРД - ПЛАТИТИ ЗА ТЕ, ЧОГО НЕ СПОЖИВАЄШ. Неважливо користуєшся газом чи ні - плати абонплату, виходячи з потужності лічильника. Люди взагалі на дрова перейшли в селах (назад в 90-ті!), а їх змушують платити навіть за транспортування неспожитого газу.


2) Додаткові витрати українців по абонплаті, НЕ ПОКРИВАЮТЬСЯ СУБСИДІЯМИ. Заміна транспортної складової у газовому тарифі на "абонплату за лічильник" навіть якщо суми були б однакові і видатки не зростали - удар по кишені українців, бо на абонплата не підпадає під субсидії! 


3) Витрати ЗРОСТУТЬ в рази для ЗНАЧНОЇ ЧАСТИНИ НАСЕЛЕННЯ. Може для когось 50 чи 150 грн не кошти, але не для простих людей:


- Для тих, хто не має лічильників (хто тільки готує їжу) і сьогодні платить 30 грн з людини (норматив КМУ) на місяць витрати зростуть в 2-5 разів (26 грн з людини за газ + 40-135 грн/міс. "нова абонплата" залежно від регіону);


- У 54% споживачів в Україні лічильник G4. "Абонплата" за нього у Київській обл. становитиме 134 грн/міс, а у кого більш потужний лічильник G6 (старі котли в селах) - 224 грн/міс.


4) БІДНІ ЗАПЛАТЯТЬ ЗА БАГАТИХ. Селяни, пенсіонери, ті хто економлять на усьому та споживають зовсім мало газу чи не можуть придбати та встановити лічильник заплатять за тих, хто споживає тисячі кубів газу на місяць на обігрів своїх палаців. А власники "палаців" зекономлять до 10%.


5) КОШТИ ПІДУТЬ ОЛІГАРХАМ - приватним монополістам, які планують отримати на цій абонплаті дохід 24 млрд грн тільки у 2017 році. Понад 70% облгазів контролює Фірташ.


6) НИЩЕННЯ СЕЛА, де люди за свої кошти провели газ, передали мережі на баланс облгазам, а сьогодні їх змушують платити понад 200 грн на місяць "абонплати" цим газовим монополістам. 


7) Це тільки початок афери - через 3 роки НКРЕКП ПЛАНУЄ ПІДВИЩИТИ цю "абонплату" майже втричі!


8) ЦЕ НОВА АФЕРА ВЛАДИ і годівниця для олігархів за рахунок населення, як і Ротердам+ по вугіллю, як Німецький хаб+ по газу, як афера з новою питомою вартістю нестандартного приєднання до електромереж для промисловості, будівництва та альтернативної енергетики.

Тому Радикальна партія бореться з цими махінаціями і через блокування трибуни, і через суд, і через законодавчі ініціативи!

https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/1917281415214154
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: газ,НКРЕ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.