Всі вільні, виборів не буде. Можливо - взагалі ніколи.

04 квітня 2017, 15:00
Власник сторінки
Политический аналитик
0
265
Всі вільні, виборів не буде. Можливо - взагалі ніколи.

Єдина людина, яка може оголосити дострокові вибори - Петро Порошенко, якого в Україні загалом все влаштовує.

 
Нинішня ситуація зменшує і так низьку ймовірність дострокових парламентських виборів практично до нуля. Єдина людина, яка може їх оголосити - Петро Порошенко, якого в Україні загалом все влаштовує (можливо, крім необхідності ділитися владою з угрупованням Авакова-Турчинова-Яценюка і «недостатньою швидкості» процесу збільшення реальних повноважень президента).

Більше того, знижується і ймовірність президентських та парламентських виборів у 2019-му, особливо якщо на той час реальні рейтинги політиків не дозволять організувати вихід у другий тур Порошенка і Ляшка (нині єдиний сценарій, що забезпечує перемогу Петра Олексійовича в другому турі, і під нього заточена вся робота АП). Причому вибори можуть бути скасовані як шляхом запровадження воєнного стану, так і через «референдум» або навіть прийняття нової Конституції. Справді, коаліції у ВР не існує, голосування регулярно зриваються, але за всі справді потрібні Порошенко рішення в парламенті знаходиться і 226, і навіть 300 голосів. Згадайте зміни до Конституції в частині «реформи правосуддя», які підтримав «Опозиційний блок».

Так, в оточенні Порошенка є люди, які переконують його в тому, що дострокові парламентські вибори восени цього року дозволять «випустити пару», а вже результати вони гарантують. Але проблема не в тому, що президент Порошенко не вірить в їхнш «гарантії» - він просто не бачить «пари», оскільки народ покірно оплачує ЖКП за драконівськими тарифами і в цілому змирився з прогресуючим падінням рівня життя. Тому олігарх Порошенко не розуміє, навіщо йому витрачати додаткові гроші - спочатку на проведення виборів, а потім на «форматування» нового парламенту. Адже нинішній працює як «скажений принтер», системний блок якого знаходиться на Банковій...

Текст підготовано в рамках віртуального "круглого столу", організованого Карлом Куяс-Скрижинським. З усіма відповідями О.Хавича та інших шановних учасників на запитання організатора можно ознайомится за посиланням https://snob.ru/profile/26920/blog/122764

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Порошенко,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.