Чому Саакашвілі не може повернутися у Грузію?

12 березня 2017, 17:00
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
1
457

Відтак, чому грузинський цирк доводиться терпіти нам.


Одразу скажу - ніколи не вважав аргументом національність людини. І маю друзів з братньої православної Грузії.

Але не розумію, чому грузинський варіант прислів'я: "на тобі, небоже, що мені не гоже" - для нас мусить бути реальністю. Чому той, хто засмутив і розчарував свій народ, мусить бути моральним авторитетом в іншій країні?

***
На батьківщині проти Михеїла Саакашвілі відкрито чотири кримінальних провадження. Якщо його визнають винним - він сяде мінімум на 14 років.

Ставлення Саакашвілі до свободи слова добре показала справа Гелашвілі.

14 липня 2005 року правоохоронці заблокували машину депутата парламенту Валерія Гелашвілі і ледь не забили його до смерті. Слідство встановило, що наказ віддав тодішній міністр внутрішніх справ Мерабішвілі після розмови з Президентом. Важкі тілесні ушкодження депутат Гелашвілі отримав через публікацію статті із критикою Саакашвілі у газеті "Резонансі", яка нібито містила зневажливі вислови про особисте житті президента.

До свободи мирних зібрань і права на приватну власність Саакашвілі ставився ще гірше.

Ще одна кримінальна справа проти колишнього президента порушена за розгін мирного мітингу опозиції 7 листопада 2007 року та за присвоєння телекомпанії "Імеді", яка належала нині покійному бізнесмену Бадрі Патаркацішвілі. За цією справою його заочно визнали винним у серпні 2014 року.

Ще одна справа, яка висить на Міхо - приховування жорсткого вбивства Олександра Гіргвліані. 27 січня 2006 28-річний співробітник банку необережно висловився про дружину тодішнього міністра внутрішніх справ Грузії. Того ж дня Гіргвліані викрали правоохоронці і жорстоко вбили. Саакашвілі зробив усе, щоб вигородити свого соратника, попри усі докази. Справу замовчали, а до відповідальності притягли дрібних виконавців. Та й тих Міхо помилував через два роки.

Грузини ненавидять і бояться Саакашвілі, тому його партія програла вибори. Служба безпеки Грузії порушила кримінальне провадження щодо справи державного перевороту через заворушення 27.09.2016, бо вони знайшли записи розмов Саакашвілі і його соратників щодо акцій протесту.

Тож важко зрозуміти людей, які вигнавши Януковича, моляться на його кавказькі копію...

На тобі, небоже, що мені не гоже?


Андрій Лозовий,

Народний депутат України,

Заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка


Источник: http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://censor.net.ua/b5457

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Міхеїл Саакашвілі,Грузія,фракція РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.