Як блокада вдарила по підприємству зі сфери інтересів Медведєва

11 березня 2017, 12:56
Власник сторінки
1
227

Варто запитати у чиновників - в чому доцільність отримання в якості податків 31 млрд гривень з окупованих територій, якщо на їх фінансування виділено вдвічі більша сума?

Заяви українських чиновників про те, що вітчизняна економіка не витримає товарної блокади Донбасу, позбавлені підстав, оскільки Україна витрачає на підтримку регіону більше коштів, ніж заробляє там.

За інформацією СБУ, підприємства, які розташовані на тимчасово окупованих територіях і здійснюють там свою фінансово-господарську діяльність, перерахували в український бюджет податків на 31 млрд гривень. Ця теза використовується урядом в якості аргументу в питанні доцільності економічних зв'язків з окупованими територіями.

Разом з тим, чомусь не афішується інформація про те, що тільки за спожиту електроенергію окуповані території заборгували 24 млрд гривень. Показово, що борг тільки Луганська за воду становить 270 млн гривень, в той час як на рахунку Попаснянського водоканалу - підприємства, що здійснює водопостачання на окуповані території, зараховані тільки 20 млн гривень.

Примітно, що Алчевський меткомбінат, який називають одним з найбільших платників податків, розташований на окупованих територіях, заборгував українській стороні тільки за електроенергію суми в розмірі 700 млн гривень.

Варто нагадати, що Алчевський меткомбінат належить російському власнику -"Зовнішекономбанку", головою наглядової ради якого є (голова російського уряду) Дмитро Медведєв. За несплату спожитої цим підприємством електроенергії заблоковані рахунки українського підприємства, яке постачає йому електроенергію, саме підприємство перейшло на триденний робочий тиждень, але доля українських робітників цього підприємства чомусь не викликає занепокоєння у прихильників ідеї збереження торгових відносин з окупованими територіями.

І наостанок варто запитати у чиновників - в чому доцільність отримання в якості податків 31 млрд гривень з окупованих територій, якщо на їх фінансування виділено вдвічі більша сума?

Источник:http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://censor.net.ua/b5428

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.