НАБУ з аудитором і НАБУ без аудитора — це два різних НАБУ

08 березня 2017, 13:44
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
29

Незадовго до днів, коли аббревіатура НАБУ раптом застрягла між зубами мільйонів українців разом із арештами і судами вихідного дня, у ВРУ досить галасливо була провалена кандидатура Нейджела Брауна (Nigel Brown) – альтернативного кандидата, що мав би провести незалежний аудит роботи НАБУ.

Саме те, з якою слиною на вустах прокатали цю кандидатуру – це справжня кампанія чорного піару. Зрозуміло, що внесення кандидатури Брауна багатьох несподівано висадило з рівноваги, але вже через короткий час в інтернеті було оприлюднене справжнє досьє з багатьма лінками та тенденційними коментарями. Час підтискав, тож самі учасники піар-групи НАБУ за лінками не ходили та інформацію не читали. Інакше б вони дізналися багато цікавого. Хочабте, що компанія ISC Global, яку у 2000 році заснував з партнерами Нейджел Браун займалася розслідуваннями в інтересах російських опозиціонерів Михаила Ходорковського та Бориса Березовського. Співпрацювала ISC Global і з Володимиром Гусинським, відомим власником НТВ, якого в Росії примусили продати телеканал. Імовірно, що одним з найважливіших напрямків розслідування був збір компромату на Володимира Путіна та його оточення. Ще одним важливим напрямком роботи компанії Нейджела Брауна стало вивчення ведення структурами ФСБ спецоперацій проти російської опозиції, особливо в Британії.
Але на виході - піарники НАБУ правдиву і перевірену з багатьох джерел інформацію про співпрацю з росіянами подали таким чином, ніби Нейджел Браун, замість працювати проти Путіна, тому ж таки Путіну допомагав. Тобто все переставлено з ніг на голову.Тобто, під виглядом роботи на Путіна була подана співпраця не просто з росіянами – а з заклятими опонентами російського президента.
А тепер про саму ISC Global . Засновниками її ,окрім Нейджела Брауна, в 2000 році були Гюнтер Кайт( Hunter Keith)та Стівен Кертис (Stephen Curtis). За дивних обставин у 2004 році Stephen Curtis загинув в авіакатастрофі – його вертоліт розбився. Хіба ця обставина не може бути непрямим підтвердженням саме роботи проти Путіна, в час коли ФСБ вже розмахувало на всю Європу плутонієвою дубинкою.Очевидно, що загибель Стівена Кертиса змусила парнерів діяти в інший спосіб — того ж року ISC Global ділиться на дві компанії: британську Risk management Ltd та ізраїльську ISC. Згодом, 2004 року, см Нейджел Браун починає працювати з Ізраїлем, на маючи відношення до Risk management Ltd, яким надалі опікується Гюнтер Кайт. Сам факт трнсформації в дві компанії важливий тим, що через 5 років британську компанію впіймають на купівлі свідчень поліцейських про корупційні зв'язки. Цай важливий факт піарниками НАБУ був уміло заретушований, бо випадок з підкупом поліцейських не стосується самого Нейджела Брауна, і що в цьому звинуватили іншу компанії, котра належить його колишньому партнеру, з яким він вже 5 років не мав спільних проектів. Таке невеличке пересмикування, яке ставить все з ніг а голову.
 Так хто ж насправді Найджел Браун?
Суперпеціаліст з розслідувань не лише європейського, а й світового рівня. В 2007 році Брауна визнали найкращим розслідувачем року у Великій Британії. До того ж - ц людина, яка роками стежила за найвищими посадовими особами Росії, вивчала і викривала схеми виводу грошей та їхні статки за кордоном..А розуміння російських схем є прямим ключем до розуміння схем українських, оскільки українські корупціонери завжди мавпували за московськими корупціонерами і навіть часто були їх молодшими партнерами, або представниками останніх в Україні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.