Які вони - українські компрадори?

24 лютого 2017, 11:27
Власник сторінки
1
101
Які вони - українські компрадори?

Компрадори – як на мене, дуже образлива і принизлива характеристика. Але, на жаль, дуже релевантна для багатьох нинішніх і колишніх “реформаторів”.

Вони такі різні на перший погляд, але такі схожі у своєму глибинному ставленні до України. Псевдоукраїнці та псевдосимпатики України з закордонними паспортами, рахунками, маєтками, освітою дітей, інтересами, планами.


***

Так реструктуризувати держборг, щоб незабаром заплатити кредиторам в рази більше, ніж вони “списують” твоїй країні.


Так реформувати економіку, щоб промисловці не сумнівались, що їм немає на що й сподіватись, окрім приватизації і ліквідації трудових книжок.


Так ефективно працювати на користь України, щоб наступним щаблем у твоїй кар’єрі стала висока посада в МВФ.


Бути таким послідовним лібертаріанцем, щоб твоя родина жила в Лондоні, а ти критикував Україну за 166 місце за рівнем економічної свободи.


Бути таким незалежним адвокатом Гонтаревої, щоб ніхто не сумнівався, що ти професор, а не доцент.


***


Інші країни теж приймали цей виклик. І ті, які позбулись компрадорів на ключових посадах і сформували національну еліту – сьогодні в авангарді.


https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/1896536153955347


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.