Сьогодні Україні, як ніколи потрібна перемога.

10 лютого 2017, 17:45
Власник сторінки
Политический эксперт
0
127

«Мирний план Тарути»

Сьогодні Україні, як ніколи потрібна перемога. Саме тому в суспільстві є великий запит на політика, який спроможний запропонувати переможний сценарій врегулювання конфлікту на Донбасі. Цей сценарій має відповідати виключно очікуванням та прагненням українців, а не В.Путіна, або його маріонеток. 

Можливо саме таким політиком стане С.Тарута, який нещодавно запропонував  «План мирного врегулювання на Донбасі». У плані чітко вказується на те, що оскільки Мінський та Нормандський формати не здатні зупинити війну на Сході України необхідно апелювати до підписантів Будапештського меморандуму. Київ має постійно нагадувати гарантам про їхні зобов’язання. Особливий акцент Київ має зробити на роботу з лідерами Сполучених Штатів та Британії, оскільки лише Д.Трамп та Т.Мей можуть з позиції сили переконати В.Путіна припинити війну на Донбасі.У цьому контексті, цілком логічним видається і підтримка С.Тарутою введення до зони розмежування на Донбасі миротворчих сил ООН – «блакитних касок». Зрозуміло, що РФ проти такого кроку і обов’язково спробує скористатися своїм правом вето щодо відповідного рішення Ради Безпеки ООН. Але не варто забувати, що сьогодні США очолює не Б.Обама, а Д.Трамп, який не є прихильником політики примирення і цілком здатен зробити В.Путіну «пропозицію, від якої той не зможе відмовитися».

«Мирний план Тарути» є комплексним та прагматичним документом, який, звісно, охоплює не лише безпековий чинник мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. На мою думку, він покликаний стати дієвою альтернативою для псевдо стратегій, спродукованих прокремлівськми політиками, яких не цікавлять проблеми простих українців, а лише власні  рейтинги та непомірні політичні амбіції. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.