Владі потрібна підтримка громадянського суспільства

20 січня 2017, 07:58
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
2
3879

Підтримка громадянського суспільства – це єдиний шлях досягати позитивних результатів.


> Насправді мені хочеться говорити лише про позитивні моменти. Вперше за роки незалежності України після революції гідності розпочався реальний прорив у реформах. У минулому році був проведений цілий ряд заходів, були запроваджені реформи в юстиції, реформи в міністерстві внутрішніх справ, почали обговорювати та удосконалювати медичну та пенсійну реформу. Тому це є позитивним моментом. Реформа МВС, а саме створення Нацполіції є однією із головних позитивних зрушень). Започатковані міністром Аваковим реформи вже зараз демонструють позитивні тенденції в роботі та ефективність самих дій Нацполіції. І ще одним показником ефективних реформ в МВС є те, що в областях розпочали запускати роботу сервісних центрів МВС, що є дуже зручним для громадян. Я вважаю, що ті позитивні зрушення, які відбулися у минулому році в МВС і Нацполіції, мають продовжуватися і у 2017 року. 

Треба працювати у наступному році над судовою реформою, над вдосконаленням у реформуванні медичної та пенсійної реформи і звичайно ж без чого не обійтись, так це треба вдосконалити виборче законодавство та завершити процес децентралізації.
> Проте децентралізацію не так то і просто завершити, для цього треба, щоб у парламенті була постійна коаліційна більшість. а не ту яку ми всі зараз можемо спостерігати. Одним словом, закони які зараз необхідні над завершенням процесу децентралізації зараз радою не приймаються. І цим все вже сказано. Реформа децентралізації штучно гальмується певними політичними силами.
> Хотів би також наголосити ще на одному дуже важливому моменті. 
> І ще одним важливим моментом вважаю, що мають продовжитися позитивні зрушення в МВС та Нацполіції. 
> Слід порівняти два уряди: Гройсмана і Яценюка. Спостерігаючи особисто за ходом реформ при двох керманичах хотів би відмітити, що всі дуже важливі зрушення в реформах розпочалися ще за часів прем"єрства Яценюка. Так й досі команда Яценюка залишається в коаліційній більшості в парламенті, та й в уряді мають своє представнитво. І ті позитивні зрушення про які вже говорилося вище певно, що поки будуть працювати міністри команди Яценюка в уряді і в 2017 році також будуть спостерігатися. 
> А що було тоді коли починались реформи? Нічого не було. Після злочинної влади залишилася випалена земля.
> Реформи під час анексії Криму і бойових дій на Донбасі.
> Україна переживала дуже важкі часи.
> В бюджеті коштів майже не було.
> За часів прем"єрства А. Яценюка було розпочато процес децентралізації влади. 
> Після відставки А. Яценюка на реформах розпочатих ним дуже довгий час виїзджав новий прем"єр В. Гройсман.
> Але вже В. Гройсману пора показувати свої здобутки. Та крім популістських гасел таких як підняття зарплат до 3200 грн., він нічого більше не може вигадати.
> Хочу ще раз нагадати, що Арсеній Яценюк став прем"єр-міністром України у найважчі для України часи, коли розпочалася окупація Криму, окупація частини Донецької та Луганської областей. 
> Завершити хочу наступним не менш важливим питанням, боротьбою з корупцією. За всі роки незалежності назвіть мені хоча б одну владу, хоча б одного президента, який би не боровся з корупцією. І я особисто сформував в цьому контексті свою власну думку щодо так званої боротьби з корупцією. На словах найбільшими борцями з корупцією є ті діячі, ті постаті, які б"ють себе в груди, розказують як треба вести боротьбу з корупцією, створюють постійно нові органи в так званій боротьбі з корупцією, а корупція - то нікуди не зникає. В державі продовжують процвітати внутрішні домовленості між тими хто дає хабара, і тими хто бере; при чому в усіх галузях одночасно. Та ще й при цьому, від центральних органів влади до місцевих керівників. Однакові всі, хоча при тому що незалежно від рівня на якому знаходиться чиновник. 
> На жаль, факт залишається фактом, реформуванням органів, які б відповідали за антикорупційну діяльність, за боротьбу з корупцією, тощо ніхто не займається. 
> Підсумовуючи усе вище хотів би сказати, що будь-яке реформування слід розпочинати зі зміни сенсів, з переосмислення. Провайдери реформ досить невдало комунікують з громадянами або неправильно роз"яснюють хід реформ. 
> Маємо пам"ятати: "Говорити варто не лише про позитив, але й про відверті провали". І тоді буде успіх. Треба проводити правильну комунікацію між владою і суспільством. Також зазначаю, що владі потрібна підтримка громадянського суспільства, проте воно має залишатися незаполітизованим та професійним – це єдиний шлях досягати позитивних результатів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.