Меморандум МВФ загрожує експорту

17 січня 2017, 16:43
Власник сторінки
0
229

Звернувся до Прем'єр-міністра України Volodymyr Groysman з вимогою негайного припинення порушення законності.

Хтось з урядовців-компрадорів, серед інших невигідних Україні позицій, вписав в проект Меморандуму МВФ до пункту 14 зобов’язання української сторони утриматись від створення державного Експортно-кредитного агентства у 2017 році. Натомість, протягом усього 2017 року вони планують лише розробку підзаконних актів для створення такої установи тільки у 2018 році, причому лише для надання страхових послуг. 

Така потенційна "обіцянка" України МВФу прямо протирічить діючому Закону про ЕКА (2142а), який ми так довго розробляли з кращими експертами та з таким супротивом виборювали з Олег Ляшко та нашими колегами в парламенті. Причому це потенційне зобов'язання України перед МВФ протирічить Закону як в частині строків створення ЕКА, так і в частині видів діяльності установи. 

Якщо цей пункт, всупереч законодавству України, все ж залишать в Меморандумі, подам в суд на урядовців та докладу максимум зусиль для відставки задіяних у цьому беззаконні високопосадовців, включно з Міністром фінансів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: МВФ,експорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.