П'ятниця 13

17 січня 2017, 10:09
Власник сторінки
Кандидат экономических наук, депутат киевсовета
1
2279

Минулої п’ятниці Київська міська профспілка працівників охорони здоров'я надіслала Президентові України Петрові Порошенку відкритого листа.

В ньому медики наполягають на публічному фінансовому, правовому та науковому аудиті діяльності Міністерства охорони здоров’я.


Річ у тому, що через нові розпорядження та реформи керівництва МОЗ лікувати людей стає майже неможливо.


По-перше, фактично зірвано програму щодо сердцево-судинних захворювань. Саме в ній передбачено закупівлю ліків для українців на суму 364 млн грн.

Відомий український кардіо-хірург уже встиг назвати таку недбалість більшою загрозою для населення, ніж навіть війна на Сході.


По-друге, заморожено програму «Штучне серце». Цей український винахід, навіть за словами Президента, є надважливою розробкою останнього часу. А от чому  для пані Супрун все це має якийсь інший вигляд, незрозуміло.


По-третє, реформа щодо швидких, у яких відтепер курсуватимуть лише парамедики. У цьому взагалі немає жодної логіки! Є певні захворювання, які вимагають надшвидкого реагування, і відлік іде не на години, а на хвилини! Наприклад, набряк легенів, інсульт, інфаркт, больовий шок. Парамедики не мають права проводити інкубацію, коли пацієнтові потрібна термінова реанімація. Відомо, що без кисню вже за 6 хвилин починають гинути клітини мозку. А за наявної якості доріг парамедики ніколи не вкладуться в нормативний час.


Не кажучи вже про те, що сама пані Супрун є лише виконувачкою обов’язків міністра, але чомусь перебуває  на цій посаді понад відведені законом три місяці! Я вже  не згадую про профпридатність цієї пані!


Підводячи підсумок, можу сказати, що особисто я не буду мовчки спостерігати за цим знищенням системи охорони здоров’я. Вже зараз ми проводимо переговори з багатьма представниками лікарської спільноти, які налаштовані вкрай серйозно та готові говорити не мовою докорів чи  піару, а мовою цифр та фактів.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.