Як позбавити мандата "улюбленого" депутата

14 січня 2017, 23:38
Власник сторінки
Співзасновник громадської спілки "За справжній парламент"
0
234
Як позбавити мандата  улюбленого  депутата
Картинка с сайта https://operkor.wordpress.com

Інструкція

Крок перший. Знайдіть свого "улюбленця" на офіційному сайті Верховної Ради України за адресою  http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_deputat_list .

Крок другий. Перейдіть на сторінку з інформацією про цього народного обранця.

Крок третій. Подивіться, скільки в нього прогулів (ця цифра позначається словами "відсутній з невідомих причин").

Крок четвертий. Складіть позовну заяву до суду приблизно такого змісту (написано на прикладі випадково обраного депутата):

Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович за даними офіційного сайту Верховної Ради України () станом на 01.01.17. без поважних причин був відсутній на засіданнях Верховної Ради 171 разів, цим 171 разів  порушив  п.3 статті 24 закону України "Про статус народного депутата України" (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 3, ст. 17), згідно якого народний депутат зобов’язаний бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України та її органів, до складу яких його обрано.

Порушення закону України є порушенням присяги народного депутата, склавши яку він присягав додержуватися Конституції України та законів України (стаття 79 Конституції України).

Пропуск засідань Верховної Ради є самоусуненням депутата від виконання конституційних обов’язків у неконституційний спосіб.

Позбавлення повноважень державної посадової особи у зв’язку із самоусуненням її від виконання обов’язків не суперечить Конституції та іншим законам України, що підтверджується постановою Верховної Ради "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України" (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 11, ст.158), яка визнана правомочною всіма державними органами України та більшістю держав світу.

Враховуючи наведене, просимо:

1.      1. Встановити, що Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович у неконституційний спосіб 171 разів самоусунувся від виконання конституційних обов’язків.

2.      2. Встановити, що Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович 171 разів порушив п.3 статті 24 закону України "Про статус народного депутата України" (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 3, ст. 17), згідно якого народний депутат зобов’язаний бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України та її органів, до складу яких його обрано.

3.      3. Встановити, що Народний депутат України Денисенко Андрій Сергійович 171 разів порушив присягу народного депутата України.

4.      4. Зобов'язати Центральну Виборчу Комісію скасувати реєстрацію Денисенко Андрія Сергійовича як народного депутата України.

Крок п’ятий. Зверніться з цією заявою до суду та доможіться задоволення ваших вимог.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Верховная Рада,народный депутат,Позбавлення мандату
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.