Неадекватні заяви ображених, яких відправили у відставку

13 січня 2017, 09:01
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
2950

Деконаїдзе рік очолювала Нацоліцію, їй все подобалось, а тепер раптово про щось дізналася і почала «паплюжити» свої колишніх колег

Призначення Деконаїдзе на посаду голови Нацполіції відбувалося ще за часів прем’єр-міністра Яценюка. До того часу вона працювала радником у Авакова. За час своєї роботи на посаді Деконаїдзе показала дуже малий показник в роботі. Її заяви щодо можливого позбавлення всіх корупційних складових в поліції є безрезультатними.

Реформа Нацполіції була започаткована міністром Аваковим. Тому важаю, що Деконаїдзе до перевтілення старої міліції у нову поліцію доклала дуже мало зусиль. Попри те, що українська влада залучила її до роботи на посаді як професіонала. Тому що вона мала аналогічний досвід роботи у Грузії. Відповідно і їй потрібно було брати на себе відповідальність за проведення реформи в Нацполіції та зобов’язання перед українським суспільством за можливі ризики та невдачі.

Тому Деконаїдзе дуже легко зараз може говорити про те, що вона на когось ображена, «паплюжити» своїх колишніх колег, які до того ж сприяли у її призначенні на посаду.

Хочу відмітити, що поки Деконаїдзе керувала поліцією у МВС сталося декілька резонансних подій: вбивство поліцейських в Дніпрі, вбивство затриманого на Миколаївщині, погоня зі стріляниною та вбивством за BMW.

Саме Деконаїдзе як очільниця Нацполіції мала б взяти розслідування цих подій під особистий контроль. В цьому і проявляється відповідальність перед українським суспільством. Мабуть, незрозуміла грузинка куди вона потрапила, чи то грузинського досвіду забракувало.

А можливо, вона виконує певне політичне замовлення?

Хоча після того як Деконаїдзе пішла з посади суспільство має змогу спостерігати перші позитивні результати реформ Нацполіції і МВС. І в цьому є велика заслуга міністра Авакова та команди.

Внаслідок проведеної реформи поліцейським стало бути престижно, відбулося покращення безпекової ситуації у Києві. Пограбувань, розбійних нападів, незаконного заволодіння транспортними засобами стало вдвічі менше в порівнянні з аналогічними показниками минулого року. В областях розпочали запускати роботу сервісних центрів МВС, що є дуже зручним для громадян.

Але що ми бачимо в процесі політичної боротьби замість посутньої дискусії? Намагання нав"язати думку, що міністр Аваков все робить неправильно, не деталізуючи і не конкретизовуючи,  всілякими засобами намагаючись донести до громадськості весь негатив на його адресу.

Ось і Деконаїдзе поки працювала на посаді їй все подобалося, а тепер вона раптово про щось дізналася і почала «паплюжити» своїх колишніх колег.

А отже, усе, що протягом останнього часу відбувається навколо реформ в Україні - все те є політичним замовленням з дискредитації Яценюка, Авакова та команди.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.