Депутат від "Батьківщини" перевозив труп у своєму авто

12 січня 2017, 12:01
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
1
455

Серйозно.



Хоча, думаю, Юлія Володимирівна традиційно змовчить і це. Тим паче, цей депутат не шкодує грошей на фінансування партії.

Тепер по порядку:

1. Є депутат Рівненської міської ради від "Батьківщини", багаторічний член цієї партії, скандальний забудовник Олександр Бабат. Якщо мені не зраджує пам'ять - у 2010 виграв вибори у самого Олексія Хмилецького, на той час першого заступника міського голови. Виграв, між іншим, нахабним підкупом. Але ніякої відповідальності за це не поніс.

Депутатська ж діяльність пана Бабата у міській раді полягає, перш за все, у отриманні земельных ділянок на своїх родичів (вже більше тридцяти!). Думаю, прийде час - і відповідати за це доведеться і самому Бабату, і міському голові Володимиру Хомку, з яким у місцевої "Батьківщини" - чудові стосунки, кадровий пасьянс і спільний дерибан землі.

Але Бабату внаслідок його патологічної жадібності виявивилося мало - і він шляхом самозахвату "віджав" у міста ще півгектара землі у Новому дворі. Згадався анекдот: "а на бурячки?".

Потім легалізовував їх поетапно меншими ділянками через того ж таки Хомка і міську раду, про що писав рівненський журналіст Олексій Кривошеєв.

2. Основний бізнес спонсора "Батьківщини" - будівельний. І, ймовірно, через знову ж таки жадібність, з цим відбуваються події в стилістиці фільмів раннього Хічкока.

То кран впаде, то умови для будівельників - ризиковані для життя і здоров'я. А в 2013 році на одному з об'єктів Бабата вперше загинув співробітник. Історію - зам'яли.

А в грудні 2016 по Рівному прокотилася вже чиста хічкокщина - пропав труп.

Спершу зник безвісти 35-річний Андрій Артвінський, який працював на будівництві торгового центру "Арена" на вулиці Київській, бенефіціаром якого є згаданий вище Олександр Бабат.

Далі - рідним Андрія пропонують гроші за мовчання. Пропонує особисто Бабат, 100 000 гривень, 50 тисяч - одразу, 50 - на рахунок дитині. Це підтвердила мати Артвінського пані Леся.


Просили одне - не звертатися у поліцію. Прикметно, що співробітники, які спілкувалися з Артвінським бачили, ймовірно, його тіло у ліфті.

Коли ж рідні звернулися до поліції, і правоохоронці приїхали на місце подій - виявилось, що ліфтову шахту ...затоплено водою.

Цілком очевидно, що так намагалися приховати докази злочину. В одному з романів Жана-Крістофа Гранже є схожа історія.

Затим - співробітники нацполіції, зрештою, знайшли труп Андрія Артвінського у лісовому масиві.

Триває слідство. В автомобілі Олександра Бабата знайшли ...генетичний матеріал загиблого.

3. Журналістці Інні Білецькій, яка писала на цю тему, Бабат почав погрожувати і звинуватив у ...крадіжці хрестика. Тут вже зовсім не вистачає пристойних слів...


***
Бути осторонь в такій ситуації - злочин. Отже:

1. Пишу звернення на ім'я в.о. керівника Національної поліції України Вадима Трояна і керівника Нацполіції в Рівненській області Валерія Присяжнюка.

2. Передаю матеріальну допомогу родині загиблого будівельника.

3. З парламентської трибуни звернусь до Юлії Тимошенко, щоб почути її позицію щодо дій її однопартійця-спонсора. Якщо промовчить - це теж позиція.

P.S. У Андрія Артвінського лишився 7-річний син...Источник: http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://censor.net.ua/b4865




Андрій Лозовий,
Народний депутат України,
Заступник лідера Радикальної партії



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: депутат,труп,Радикальна партія,Олег Ляшко,Андрій Лозовий,Юлія Тимошенко,ВО Батьківщина,Рівне,забудовники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.