Порядок денний по боротьбі з корупцією

10 січня 2017, 10:51
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
3152

Питання боротьби з корупцією у нашій країні завжди стояло дуже гостро. Назвіть мені хоча б одну владу за останні 25 років незалежності України, яка б не розказувала нам про боротьбу з корупціонерами?

Навіть президент-утікач Янукович розказував казочки про боротьбу з корупцією. Проте то були лише слова. Ось і зараз ми маємо змогу спостерігати таку боротьбу лише на словах. Сьогоднішня влада на прикладі боротьбі з корупцією бореться з неугідними їй. Влада вже давно поділила чиовників, депутатів, мерів міст та сільських голів на «зручних» та «незручних». Ось якраз проти «незручних» владі осіб проводиться так звана боротьба з корупцією. Проте суспільство вже давно змінилося, в країні відбулося дуже багато змін. Пройшла Революція Гідності, в країні знаходиться практично в стані неоголошеної війни з Росією. І громадяни чекають ефективних дій з боку правоохоронних органів в питанні боротьби з корупцією. Але не лише на словах, і не лише проти «незручних» владі.

Новостворений орган, що дійсно мав би займатися боротьбою з корупцією, розслідуванням корупційної діяльності НАБУ розповідає про якісь ефемерні справи та віртуальні мільйони. Проте військова прокуратура зовсім недавно порадувала тим, що на Львівщині «ловлять» помічників нардепів на хабарах. Кумедно виглядає лише той факт, що в зоні АТО досі залишаються при владі ще люди з радянських часів, люди із старої формації, яких виховані тією системою і є найбільшими корупціонерами, вони тільки партійні прапорці змінюють. Ні НАБУ, ні військова прокуратура не бачить у тому нічого поганого. Проте вони начебто зловили на хабарі помічника нардепа у Львівській області. Не туди йдемо! Справа навіть не в тому, що спіймали помічника нардепа, а в тому що тепер влада робить собі піар боротьби з корупцією. Хоча є набагато більші корупціонери і хабарники, які до того ж займають більш високі посади у державі. І не лише на Львівщині. Як я вже наголошував, перш за все таких людей вистачає в зоні АТО, в інших областях України, у місті Києві та у Київській області.

Я як громадянин переконаний, що кожен має займатись своєю, при чому конкретною справою. Мене мало цікавлять високопосадовці, які вже давно все вкрали і втекли у свої лондони. Корупція в моїй області і моєму місці має конкретні імена і про це всі знають. Останні приклади вже достатньо висвітлені ЗМІ (Старикова з квартирою та Ягуаром, двохсоттисячна ялинка в Ірпені, бездіяльність влади по проблемам незаконної забудови прибережної зони річки Рось у Білій Церкві). 

Київщина взагалі є одним із привабливих регіонів для всіх груп впливів. Не встигла Ганна Старикова очолити Київську обласну раду, а в неї вже у 31 рік з’явилися три квартири, земельна ділянка, «Ягуар» за 1,7 мільйона гривень за минулий рік. До речі, скільки преса не намагалася запитати Ганну Віталіївну про свої нові покупки у минулому році Старикова так і не змогла пояснити суспільству свої надходження: 

http://mykyivregion.com.ua/2016/12/20/golova-kiyivskoyi-oblradi-ganna-starikova-zmogla-pridbati-kvartiru-pid-kiyevom-za-4-tisyachi/

Ось чим має займатися НАБУ, генеральна чи військова прокуратура. І поліція, до речі. Я не підтримую та не одобрюю дій тих чи інших помічників нардепів. І не ділю корупцію по областях, не ділю чиновників на «зручних» і «незручних" владі. І правоохоронні органи мають бути незалежні від емоцій та особистих вподобань. Довіра до нової поліції буде зростати, якщо конкретні справи, про які говорять люди і пише преса будуть ретельно розслідувані. Всі правоохоронні органи мають організуватись і показати результат, який чекають люди.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.